Avgust 2021

  Tema broja: Informacioni sistemi u logistici i transportu - 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici;...

Investiranje miliona u digitalnu budućnost

DB Schenker je investirao 25 miliona dolara nakon dobrih finansijskih rezultata. Glavni ciljevi su strateška saradnja i investicija u logističku budućnost.

DB Schenker investira milione kako bi poboljšao svoju stratešku saradnju sa online transportnom marketplace kompanijom uShip, baziranom u SAD i ubrzao digitalnu transformaciju svog poslovnog modela. Nakon uvećanja kapitala, globalna logistička kompanija investirala je 25 miliona dolara (približno 24 miliona evra) u online platformu za špediciju i usluge transporta.

“Proširivanje našeg uspešnog partnerstva će ubrzati i usmeriti upravljanje transportom i pomoći nama, kao liderima na tržištu evropskog drumskog transporta, da upravljamo još većim obimom prevoza,” saopštio je Jochen Thewes, generalni direktor Schenker AG. “Takođe nameravamo da se brzo razvijamo i koristimo nove prilike za unapređenje, izvan naših tradicionalnih poslovnih modela. Ovo je naš najveći udeo u kapitalu u nekoj digitalnoj kompaniji do sada i pokazuje koliko smo ozbiljni u vezi sa inovacijama u DB Schenker-u. Ulažemo u oblikovanje budućnosti digitalne logistike.”

“Investicija bez presedana u logističko-tehnološkoj industriji predstavlja revoluciju u teretnom transportu,” prenosi Mike Williams, generalni direktor uShip-a. “Vodeća logistička kompanija, kao što je DB Schenker mudro prihvata inovacije kako bi automatizovali i digitalizovali svoje poslovanje, što ih čini efikasnijim i profitabilnijim. Prošla godina je pokazala da se uShip i DB Schenker odlično slažu kada je u pitanju preuzimanje vođstva u ovoj makro transformaciji i oduševljeni smo što produbljujemo naše partnerstvo putem strateške investicije.” Investicija, takođe obezbeđuje DB Schenker-u mesto u Upravnom odboru uShip-a, u funkciji vlasnika.

uShip i DB Schenker potpisali su ugovor o saradnji u maju 2016. godine. uShip platforma, kojom se povezuju špediteri i prevoznici u preko 19 zemalja, je lider u industriji organizacije teretnog transporta uz pomoć mobilnih uređaja.

Za sada će DB Schenker da koristi platformu za drumski transport putem online platforme pod nazivom Drive4Schenker, koja će koristiti uShip tehnologiju za povezivanje vise od 30 000 transportnih partnera u evropskoj mreži drumskog transporta sa njihovom robom. Nova usluga pokrenuta je ovog meseca u Nemačkoj i postepeno će biti proširivana i na ostale zemlje.

DB Schenker-ov udeo u kapitalu uShip-a je deo kampanje digitalizacije DB Grupe.

DB Schenker Srbija je počela sa primenom Drive4Schenker aplikacije od samog početka, kako bi se olakšala i ubrzala komunikacija sa transportnim kompanijama. Korišćenjem mobilne aplikacije vozač ima mogućnost da potvrdi utovar robe, pošalje status o trenutnoj lokaciji vozila, slika i prosledi transportnu dokumentaciju, kao i da prima sve potrebne informacije koje se tiču samog transporta.

U budućnosti se planira dalji softverski razvoj platforme i obuka vozača, u cilju efikasnog korišćenja svih prednosti koje aplikacija pruža.

Partneri

Najpopularnije