DSV poboljšava skladišne operacije uz pomoć dronova

Minimizovanje grešaka i povećanje kvaliteta skladišnih operacija

U saradnji sa inovativnom tehnološkom kompanijom Verity, 3PL kompanija DSV kreće sa primenom autonomnog dron sistema u nekoliko svojih skladišta kako bi se poboljšalo upravljanje zalihama.

Upravljanje zalihama tradicionalno uključuje manualno skeniranje barkodova skladišnih zaliha. Pored toga što je ovo veoma dugotrajan proces, manualno brojanje često rezultira odstupanjima prebrojanog i stvarnog stanja, što ga čini veoma nepouzdanim.

DSV Inovativno odeljenje stalno radi na tome da svojim korisnicima pruži što napredniju uslugu. Nakon partnerstva sa kompanijom Verity, ove dve kompanije testirale su sistem u Moerdijk skladištu u Holandiji, izvršavajući na hiljade autonomnih letova i desetine hiljada skenova.

Dron sistem može da skenira barkodove bez ljudske interakcije i da detektuje da li je određena paleta prazna ili na njoj postoje proizvodi. Ovaj proces se odvija uglavnom noću čime se ne ometa izvršavanje skladišnih operacija.

Dronovi znaju u centimetar gde se koji proizvod nalazi i informacije koje pružaju svojim skenerima mogu se lako uporediti sa informacijama u sistemu kompanije. Ovo pomaže da se poboljša planiranje i vidljivost zaliha robe.

Pilot projekat je pokazao da se manuelno brojanje može izbeći i da se brojanjem putem dron sistema postižu skoro bezgrešni rezultati što utiče na smanjenje zaliha. Uspešan pilot projekat će dovesti do uvođenja sistema dronova u još DSV skladišta.

Partneri

Najpopularnije