Slobodno putujte – FedEx brine o koferima

Putnici sada mogu da koriste novu uslugu koja će olakšati prevoz do aerodroma. Online usluga Luggo, u saradnji između kompanija Corendon, FedEx i Luggage Care, nudi sigurno rešenje gde putnik pre putovanja čekira prtljag koga FedEx pokupi ispred njigovih vrata i transportuje do samog aviona.

Usluga čini putovanje lakšim, štedeći vreme i umanjujući stres time što putniku omogućava da preskoči čekanje na šalterima za prijavu prtljaga. Usluga će biti raspoloživa u Holandiji, odmah nakon prestanka pandemije i početka slobodnog putovanja po Evropi.

Od sada, prilikom kupovine avionskih karata, putnici avio prevoznika Corendon mogu da delegiraju celokupno rukovanje prtljagom. Putnici kod kuće prijavljuju svoj prtljag, koji zatim biva sigurno prevežen do aviona, u slučajevima kada putuju od Schiphol ili Maastricht-Achen aerodroma. Korisnici usluge mogu pomno pratiti transport svog prtljaga putem aplikacije.

Sa novom uslugom putnicima više nije potrebno da odlažu torbe na šalterima za prijavu na aerodromu. Proces logistike prikupljanja i prevoza prtljaga obavljaju posebne službe FedEx-a. Dok su se FedEx kombiji obično primećivali u neposrednoj blizini poslovnih prostora, sada kuriri dolaze na kućna vrata putnika i skupljaju njihove kofere, koje je moguće pratiti tokom transporta putem aplikacije za praćenje. Na kućnom pragu, koferima se meri težina, zatim se čekiraju, preuzimaju, i sigurno prevoze i dostavljaju osoblju na aerodromu.

Uvođenjem ove nove usluge, takođe se očekuje smanjenje u drumskom saobraćaju do i od aerodroma. Prilikom nošenja velikog prtljaga putnici najčešće biraju automobil kao prevozno sredstvo. Budući da FedEx preuzima ovaj zadatak, prenoseći prtljage više putnika odjednom, očekuje se smanjenje transporta do aerodroma.

Cilj je da 30% Luggo-vih korisnika koristi voz kao prevozno sredstvo. Nova usluga će tek biti testirana. Za sada putnici mogu uslugu koristiti samo prilikom prijave najmanje dva kofera. Datum preuzimanja prtljaga mora biti zakazan najkasnije dva dana pre datuma leta, a u zavisnosti od mesta stanovanja, prtljag će biti preuzet jedan dan pre polaska ili na dan leta. Početna cena za transport 2 komada prtljaga je 35 €.

Partneri

Najpopularnije