Još jedna automotiv fabrika u Srbiji – nemački SMP Automotive stiže u Ćupriju

Nemački SMP Automotive, proizvođač spoljnih i unutrašnjih modula za automobile (branika, rešetki, karoserijskih elemenata, lajsni, spojlera, instrument tabli, modula za vrata sa pratećom elektronikom itd), izgradiće fabriku u Ćupriji u kojoj će biti zaposleno 450 radnika.

“Pregovori sa firmom „SMP automotiv-Moderson“ trajali su dugo jer se radi o renomiranoj nemačkoj firmi iz sveta auto industrije koja je pažljivo birala i vrednovala ponuđene lokacije. Odlučili su se za Ćupriju i tu će, na lokaciji industrijske zone „ Dobričevo“ izgraditi fabriku i u njoj zaposliti 450 radnika.”

– Ninoslav Erić, nekadašnji predsednik Opštine Ćuprija

Sadašnji predsednik opštine Ćuprija, Jovica Antić, rekao je da očekuje da fabrika promeniti privrednu sliku Ćuprije. Ne samo zato što će u njoj biti zaposleno blizu 500 radnika, a to je gotovo petina ukupnog broja nezaposlenih u opštini, već i zato što je to početak razvoja industrijske zone „Dobričevo“, najvažnijeg industrijskog kompleksa u ovom delu Srbije. Takođe, Antić prognozira da će već naredne godine za ovim investitorom, doći i mnogi drugi.

Kao deo Samvardhana Motherson Group, SMP Automotive nalazi se na listi 20 svetskih lidera u automotiv industriji, pa nije iznenađujuće što je već 10 dana po dolasku prvih građevinskih mašina, lokacija pretvorena u veliko gradilište. Kako navode u ćuprijskoj opštini, rok za završetak radova je jun 2021., a u firmi „Strukturakoncept“, koja je bila izviđač radova i na fabrici „Feka automotiv“, uzdaju se u sopstveno iskustvo, maksimalno angažovanje, ali priželjkuju i blagu zimu, kakva je lane bila.

izvor: cuprija.rs

Partneri

Najpopularnije