CTP će u Beogradu graditi najveći logistički centar u Srbiji

CTP kupuje 27,5 hektara zemljišta kako bi razvila CTPark Beograd Centar, logistički i tehnološki objekat koji će se prostirati na 130 hiljada kvadratnih metara. Tehnomanija je već unapred zakupila 50 hiljada kvadratnih metara u novom centru.

Sa preko 130 hiljada kvadratnih metara bruto raspoloživih površina za iznajmljivanje CTPark Beograd Centar će postati najveći logistički i tehnološki objekat u Srbiji. Novi CTPark će biti strateški lociran na udaljenosti od 6km od centra Beograda, 2km od Novog Beograda i 5km od beogradskog Aerodroma.

Vlatko Đuriček, direktor kompanije CTP u Srbiji, koji je vodio pregovore i obezbedio zaključenje posla, potvrđuje da je situacija na tržištu u Srbiji slična kao i na drugim tržištima Centralne i Istočne Evrope, gde je raspoloživost logističkih objekata znatno manja nego na Zapadu, što za rezultat ima nedostatak skladišta i drugih industrijskih površina.

„Postoji ogromna tražnja za logističkim nekretninama uzrokovana rastom e-trgovine i nedovoljna ponuda raspoloživog prostora na srpskom tržištu. Preko 80% novih poslova kompanije CTP obavljamo sa naših postojećih 700 klijenata i nekolicina njih je sada spremna za proširivanje. CTP Beograd Centar će biti izgrađen za dve godine, a 40% prostora je već unapred zakupljeno od strane našeg trenutnog zakupca – Tehnomanije.”

Vlatko Đuriček, direktor kompanije CTP u Srbiji

Tehnomanija, vodeći lanac potrošačke elektronike u maloprodaji i e-trgovini i dugogodišnji klijent kompanije CTP u CTParku Beograd Sever  (trenutno najvećem logističkom centru u Srbiji) je u budućem centru, čija će gradnja biti započeta naredne godine, unapred zakupila 50.000 m2, a primopredaja je planirana za prvi kvartal 2023. godine.  Kveta Vojtova, direktorka za spajanja, akvizicije i pravne poslove u kompaniji CTP je vodila složen proces pregovaranja o spajanju i akviziciji, dok je Oliver Oros, direktor za poslove lizinga, zajedno sa Vlatkom Đuričekom, vodio pregovore o zakupu.

Partneri

Najpopularnije