VOLTA TRUCKS predstavio prototip šasije električnog kamiona

Volta Trucks, startatap kompanija formirana za proizvodnju isključivo električno pokretanih komercijalnih vozila, predstavio je prvu radnu prototipnu šasiju Volta Zero za buduće vozilo ukupne mase 16 tona, posebno dizajnirano za gradsku logistiku.

Prvi radni prototip šasije Volta nasatao je za šest meseci od komponenata već ugrađivanih u druga, slična vozila – to su, recimo, visokonaponska baterija koju isporučuje Proterra i Meritorova kompaktna integrisana zadnja osovina eAxle, koju čine mehanički delovi, elektromotor i menjač. Volta Zero će biti prvo komercijalno vozilo u Evropi koje će koristiti inovativnu eAxle s povećanom efikasnošću, koja, štedeći struju, omogućava zavidnu autonomiju.

Prototip šasije uskoro bi trebao da započne sveobuhvatni program testiranja na poligonima, a na osnovu njih bi trebalo da se prikupe znanja potrebna za proizvodnju pilot flote koja bi trebalo da se isporuči krajem 2021. godine. Ova vozila će testirati inženjeri Volta Trucksa, a biće ocenjena i od strane potencijalnih kupaca koji su se prijavili za testiranje i opciju kupovine prvih primeraka iz serijske proizvodnje. Redovna proizvodnja vozila prema specifikacijama kupaca slediće krajem 2022.

Možda Vas interesuje još:

 

Partneri

Najpopularnije