Univerzitetski roboti za dostavu hrane

05.04.2023.

Projekat saradnje Starship Technologies, Grubhub i Univerziteta Notr Dame donosi flotu autonomnih robota za isporuku koji dovoze hranu za preko 17.000 studenata, fakulteta i osoblja u univerzitetskom kampusu u Indijani.

Putem aplikacije Grubhub, korisnici šest objekata u kampusu, uključujući i Taco Bell, moći će da naruče hranu koja će im biti dostavljena uz pomoć autonomnog robota Starship.

Restorani koji podržavaju ovaj način isporuke biće označeni sa „Offers Robot Delivery“ u aplikaciji, omogućavajući korisnicima da unesu lokaciju na koju robot donosi hranu. Takođe će biti u mogućnosti da ga prate na putu i da budu obavešteni kada robot stigne na njihovu adresu.

Pristup hrani se može odobriti samo otključavanjem robota preko aplikacije, što pomaže u sprečavanju krađe. Adam Herbert, viši direktor Campus Partnerships u Grubhub-u, rekao je: „Uzbuđeni smo što možemo da dovedemo robotsku isporuku u kampus Notr Dame i nastavimo da podržavamo inovacije u okviru programa ishrane u kampusu. Dostava autonomnim robotima je samo prirodan sled dugogodišnje saradnje sa Notr Damom. Tokom 2022. godine aktivno se radilo na mapiranju ruta isporuke preko kampusa Notr Dame upravo zbog pripreme za uvođenje ovih autonomnih mobilnih robota”.

Luigi Alberganti, izvršni direktor Campus Dining na Univerzitetu Notr Dame, veruje da su roboti „zabavan dodatak univerzitetskoj zajednici “i da će imati „pozitivan uticaj“ na kampus. On objašnjava: „Oni su deo naših stalnih napora da donesemo inovativna rešenja, proširiće našu maloprodajnu strategiju i našim studentima obezbediti fleksibilnost i pristupačnost”. Kompanija Starship, već je bila uključena u slične projekte u Velikoj Britaniji, uključujući lansiranje Coop robota za isporuku u britanskom gradu Leeds.

Partneri

Najpopularnije