Sveobuhvatni android WMS – Kolibri W®

Kolibri W® softversko rešenje za upravljanje magacinskim poslovanjem, u potpunosti razvijeno od strane kompanije Micro BS, koja je poslednjih 10 godina prisutna na tržištu WMS proizvoda. Kao logičan nastavak stare priče, pored Kolibri T®, Kolibri M®, Kolibri R®, Kolibri S®, kombinacija mladog razvojnog tima i iskusnog menadžmenta dovela je do proizvoda podjednako primenjivog na srednje i velike magacine, proizvodne i logističke firme, koji koristeći najsavremenije tehnologije, lako prevazilazi sva ograničenja ranijih WMS sistema baziranih na Windows CA. Kolibri W® sastoji se od 2 nezavisne aplikacije koje u svojoj međusobnoj komunikaciji čine celinu. Pored operacija sa standardnim dokumentima prijem, otprema, popis, povrat, kao i pozicioniranja artikala, podržane su i operacije preslaganja, rezervacija, karantina, prijema iz proizvodnje, parcijalnih popisa i to sve uz praćenje sledljivosti artikala ili sirovina korišćenjem FIFO, FEFO algoritama.

Mobilni deo sistema čini aplikacija koja u kombinaciji sa ručnim terminalima predstavlja moćan alat za rad magacionera u magacinu. Zahvaljujući modernom dizajnu i intuitivnosti aplikacije proces obuke magacionera je višestruko skraćen i tranzicioni period mnogo kraći nego u predhodnim verzijama sličnih sistema, jer zapravo veoma verovatno sličan Android uređaj magacioner već poseduje. Pored toga aplikacija koristi najmodernije Cloud tehnologije koje omogućavaju rad u potpuno realnom vremenu i simultan rad više magacionera na istim dokumentima. Sva ažuriranja dokumenata su praćena adekvatnim porukama kao i vizuelnim izmenama kod svih korisnika sistema. Zbog fleksibilnosti Android OS, implementacija sistema je potencijalno omogućena na svim Android uređajima pa i na mobilnim telefonima/tabletima koji podržavaju opciju skeniranja 2D (QR) barkoda, što uz ograničenja po pitanju robusnosti hardvera i udobnosti rada dodatno snižava cenu sistema.

Centralni deo sistema, namenjen rukovodiocima, služi za administraciju i kontrolu. Pored fukcionalnosti kao što su dodela dokumenata, njihova provera i korekcija, praćenje stanja zaliha na svim nivoima, otvaranje novih magacina, objekata, lokacija, omogućava i definisanje širokog spektra najrazličitijih izveštaja jer sa tim podacima može da prati i evaluira rad zaposlenih, kretanje nekog artikla kroz magacin, pregleda popunjenost pozicija i još dosta toga. Dugogodišnje iskustvo Micro BS-a izrodilo je integracije sa brojnim ERP sistemima. SAP u Gorenje distributivnom centru, Pantheon u slučaju Matis Nameštaja, zatim Navision, UPIS, BBIS su samo neki sistemi sa kojima Kolibri W® ima uspešne integracije.

Na kraju, dobro je videti da se u Srbiji konačno rade sveobuhvatna logistička rešenja, sa velikim koeficijentom povrata investicije, a neretko ključna stvar za sigurnost poslovanja je činjenica da vam je autor softverskog rešenja direktno dostupan i sva dodatna podešavanja ostvariva.

Micro Business Solutions d.o.o.
www.micro-bs.rs; office@micro-bs.com
011- 30-36-555
Gospodar Jevremova 50, Beograd

Možda Vas interesuje još:

 

Partneri

Najpopularnije