ProGlove postavio rekord u brzini skeniranja

ProGlove, vodeći dobavljač nosivih barkod skenera, postavio je novi Ginisov rekord, na velikom retail događaju NRF 2023 gde su predstavili i rezultate istraživanja o problemima sa dostavama u toku poslednje praznične sezone.

Za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda, bilo je potrebno da se skenira i upakuje 50 artikala pod nadzorom, i po jasno definisanim pravilima. Za pobedu je bilo potrebno postići vreme bolje od 3 minuta i 31 sekunde. Sa skenerom LEO i neobučenim kadrom, ProGlove je postigao ovaj cilj sa lakoćom u vremenskom intervalu od 2 minuta i 21 sekundu.

ProGlove, tehnološki pionir nosivih uređaja ne samo da je pokazao potencijal svojih proizvoda, već je i ukazao na ključne zahteve mnogih maloprodajnih organizacija, jer se na kraju krajeva mnogi oslanjaju na sezonske radnike, pogotovo u špicu sezone.

Obarajući rekord u toku učešća na NFR sajmu, ProGlove je iskoristio priliku i da predstavi novo istraživanje o špicu poslednje praznične sezone. Istraživanje se fokusiralo na stalne probleme sa kojima se mnoge maloprodajne kompanije suočavaju kako bi što pouzdanije predvidele potražnju za nadolazeću sezonu. Prema anketi istraživanja, samo 39% učesnika smatra da može tačno predvideti potražnju. Za uspešno upravljanje skladištem, jedan od glavnih faktora je svakako predviđanje potražnje. 51% ispitanika ukazalo je na problem povezanosti predviđanja potražnje sa upravljanjem zalihama. Da bi se tačno predvidela potražnja i izbegli višak ili manjak zaliha, kompanijama je neophodno predvidljivo logističko okruženje, ali nažalost 2022. godina nije bila dobra za predviđanje, a i 2023. godina ima slične tendencije. Rat u Ukrajini, inflacija, kao i uticaj izbijanja Covid-a u Kini, drastično su uticali na globalne lance snabdevanja, i doprineli neizvesnosti u skladišnom domenu ove godine.

1 od 5 (19 %) ispitanika izjavilo je da nije bio spremno za prazničnu sezonu 2022. godine. Manje od 38% očekuje da će problemi u lancu snabdevanja u velikoj meri biti rešeni sledeće godine. Stoga, istraživanje, pokazuje da su fleksibilni i rezistentni skladišni procesi neophodni, kako bi se suprotstavili onome što donosi turbulentna godina pred nama. Umesto fokusa na spoljne faktore koje ne mogu da kontrolišu, kompanije treba da se fokusiraju na svoje unutrašnje operacije i na ono što mogu da kontrolišu.

EFIKASNO I MODERNO SKLADIŠTE

Kada su upitani da li su se osećali adekvatno pripremljenim za promenu maloprodajnih sistema na vrhuncu praznične sezone, samo 12% ispitanih je reklo da se oseća „veoma spremno.” Zaposleni traže načine kako da poboljšaju svoju spremnost počevši od proizvodne linije do C-nivoa. Uključujući spoljnu nestabilnost u svoje operacije kao konstantu, kompanije mogu da prevaziđu strah i tako rade na izgradnji naprednih rešenja.

„Otpornost dolazi od dobro opremljene, motivisane i bezbedne radne snage sa transparentnim i opsežnim poznavanjem svojih uloga i procesa u sistemu. Rezultati naše ankete potvrđuju ono što je već nekoliko godina samo po sebi razumljivo onima koji rade u industriji skladištenja i logistike. Spoljni faktori narušavaju sposobnost kompanija da predvide potražnju i pripreme se za nove izazove, pa bi se svakako trebalo usredsrediti na izgradnju personalizovanih, prilagodljivih i efikasnih procesa. Definisanje optimalnih skladišnih procesa je neophodan uslov za projektovanje efikasnog i modernog skladišta”, izjavio je Ilhan Kolko, Chief Product Officer kompanije ProGlove.

Partneri

Najpopularnije