D Express u saradnji sa NIS-om: Preuzimanje paketa bez kurira

Tokom 2018. godine, prvi put se stvorila ideja da se dostava robe putem paketomata primeni u Srbiji, budući da je online kupovina postajala sve rasprostranjenija, a način dostave preko kurira je bio za mnoge korisnike nepogodan. Ideja je razvijena po ugledu na mrežu paketomata razvijenoj na teritoriji SAD i zapadne Evrope. Tako je ideja da se mreža paketomata postavi na području prvo Beograda, a kasnije i cele Srbije, nastala i pre pandemije, 2019. godine, koja je samo opravdala razvoj ovog projekta.

„Pokretačka ideja je da se korisnicima omogući jednostavniji i udobniji način isporuke paketa, kakav pruža mreža D Paketomata“ kaže Mašan Miličić, menadžer za razvoj novih usluga i proizvoda u NIS a.d.

Potpuna automatizacija procesa, bezbedno preuzimanje paketa u vreme kada korisnicima odgovara i to na odabranoj benzinskoj stanici, učinili su preuzimanje putem D Paketomata praktičnim, brzim i zanimljivim.

Uz više nego pozitivnu reakciju koja je proizašla nakon puštanja u rad 30 prvobitno postavljenih D Paketomata, D Express pažljivo je osluškivao zahteve svojih potrošača o proširenju mreže D Paketomata. Korisnički centar i društvene mreže kurirske službe D Express bili su preplavljeni zahtevima za postavljanjem D Paketomata širom Srbije, pa je proširenje započeto već tokom 2020. godine, da bi 2021. godinu obeležilo postavljanje i puštanje u rad 41 novog D Paketomata.

Zbog toga danas, mreža D Paketomata broji više od 100 lokacija u 40 gradova Srbije. Nakon dve godine otkako je usluga postala dostupna, korisnici D Paketomata i dalje najviše cene činjenicu da preuzimaju paket u vreme koje njima odgovara, bez čekanja kurira i na odabranoj benzinskoj stanici. Ovi benefiti D Paketomata postali su omiljeni svima koji nemaju mogućnost da budu tokom celog dana na jednoj adresi, pa se tako D Paketomati najčešće koriste u povratku sa posla i između drugih obaveza.

Na drugoj strani, uz bolju organizaciju sopstvenog vremena, odlika D Paketomata koja je dobila posebne pohvale je jednostavnost korišćenja, zahvaljujući maksimalno automatizovanom procesu. Nakon što D Express preuzme pošiljku poručenu online, korisnik dobija poruku sa linkom putem kojeg može izabrati lokaciju D Paketomata za preuzimanje. Nakon što je pošiljka isporučena u D Paketomat, korisnik dobija poruku sa kodom za otvaranje pregrade. U slučaju da je pošiljka plaćena online, korisnici unose kod direktno na D Paketomatu ili, u slučaju plaćanja pouzećem, korisnici na kasi benzinske stanice plaćaju pošiljku u gotovini ili karticom i potom na D Paketomatu unose kod.

Nije redak slučaj da se potrošači odluče na preuzimanje pošiljke kasno uveče, kada završe sve dnevne obaveze, jer radno vreme D Paketomata prati radno vreme benzinskih stanica. Upravo su sve karakteristike D Paketomata na jednom mestu vrlo uspešno ispunile sve zahteve potrošača -prilagodljivost vremena preuzimanja, veliki broj lokacija i lako razumljivo funkcionisanje same usluge.

DOBITNIK NAGRADE ZA „BEST INNOVATION IN ECOMMERCE DELIVERY/LOGISTICS

Iako kompanija D Express svoje poslovanje već dugi niz godina zasniva na primeni najnovijih tehnologija, inicijativa koja je dovela do postavljanja prvih D Paketomata kao potpuno nove usluge na tržištu, potvrdila je liderstvo u industriji logistike i dostave. Osim pozitivnih reakcija krajnjih korisnika koji od prvih D Paketomata zahtevaju nove lokacije i prenose svoja pozitivna iskustva sa ovom uslugom, D Paketomat je na prošlogodišnjoj dodeli HotSpot Awards u organizaciji eCommerce Asocijacije Srbije nagrađen priznanjem za najbolju inovaciju u oblasti logistike i dostave (Best Innovation in eCommerce Delivery/Logistics).

 

Svakako da veliki uspeh uvek podrazumeva ne samo viziju, posvećen rad, strpljenje i upornost, već i pouzdanog partnera koji deli iste vrednosti i ciljeve. Za celokupan projekat i uspeh D Paketomata, pored kurirske službe D Express, zaslužna je i kompanija NIS Petrol i Gazprom, naročito Mašan Miličić, menadžer za razvoj novih usluga i proizvoda u NIS a.d., koji je prepoznao značaj i potencijal ovog projekta i uz čije su svesrdno zalaganje D Paketomati postali sastavni deo benzinskih stanica širom Srbije.

Upravo zbog svih zadovoljnih korisnika D Paketomata, ali i svih onih koji i dalje čekaju prvi D Paketomat u svojoj blizini, D Express do kraja godine obećava postavljanje novih paketomata, na novih 50 lokacija širom Srbije, još jednom dokazujući da su tržišni lideri zapravo kompanije koje pronađu način da na zahteve potrošača odgovore inovacijom.

 

D Express d.o.o.
Zage Malivuk .1, 11000 Beograd
011/331-33-33, office@dexpress.rs
www.dexpress.rs

 

Možda Vas interesuje još:

 

Partneri

Najpopularnije