Jun 2021

Tema broja: Drumski transport i komercijalna vozila - Veći, praktičniji, efikasniji, inteligentniji - 100% CADDY; Umor vozača u...

Objavljeno JUNSKO izdanje časopisa Logistika&Transport

NOVOM IZDANJU očekuje Vas pregršt tekstova iz oblasti drumskog transporta i komercijalnih vozila koje smo pripremili.

NOVITETI I SOFTVERI

Pisali smo o novitetu na našem tržištu -VW CADDY za koji distributeri kažu da je veći, praktičniji, efikasniji, inteligentniji. Obradili smo i uvek aktuelnu temu – c. Posvetili smo se i softverskim rešenjima za strateško planiranje transporta – TASOR LPS, pisali o INFORA Research Group – kompaniji sa 10 godina iskustva, bogatim akademskim znanjem i posvećenosti razvoju softvera i unapređenju transportnih i drugih aktivnosti na terenu, kao i otome Koliko gubite odokativnim planiranjem utovara i istovara? – da dobijemo odgovor na ovo pitanje nam je pomogla kompanija Lognet.

MEĐUNARODNI TRANSPORT I REZERVNI DELOVI

Razgovarali smo sa jednom od najvažnijih dama međunarodnog transporta – Branka Perić Šljivić – Perić Trans Company podelila je recept za uspešno poslovanje u ovoj oblasti. Takođe, ni rezervni delovi i prikolice nisu ostali bez svojih predstavnika – Iz Schwarzmüller Group su predstavili potpuno novu porodicu vozila za drumski saobraćaj, dok su iz kompanije febi truck govorili o delovima za upravljanje i oslanjanje.

KOOPERACIJE I ELEKTROMOBILNOST

Doneli smo i novitete iz oblasti transportnih kooperacija – Osnovana prva panevropska transportna kooperacija – Paneco, kao i o elektromobilnosti, upoznajući naše čitaoce sa  charge&GO.

TEŠKAŠI

Nismo zaboravili ni teškaše, pa možete pročitati detalje o unapređenom IVECO S-WAY, za koji tvrde da je ekonomičniji i 100% povezan. Pisali smo i o kombiju sa gorivnim ćelijama koji je sada u serijskoj proizvodnji, ali i o finansijskim izazovima koje će doneti Euro VII kamioni, jer će biti biti skuplji i do 5%. Osvrnuli smo se i na domaće firme koje su napravile iskorak u odnosu na druge, pa Vam predstavljamo prvi VOLVO kamion nove generacije u Srbiji isporučen preduzeću Hamster iz Sremske Mitrovice.

OSTALE TEME

Kako je ovo časopis Logistika&Transport, pored glavne, bavili smo se i drugim temama, pa smo se pozabavili upravljanjem rizikom u lancu snabdevanja za industriju i trgovinu, ispratili smo nastavak širenja najvećeg industrijskog parka u Srbiji u izvođenju kompanije CTP Invest

I intralogistika je našla svoje mesto u ovom izdanju, pa smo u ozbiljnom tekstu šaljivog naslova “Daske i ekseri – njeno Veličanstvo gospođa Paleta” uz pomoć strućnjaka iz kompanije Trasing ukazali na njenu važnost.

I drugim vidovima transporta smo poklonili zasluženu pažnju, pa smo u intervjuu sa Dimitrijem Nikolićem, direktorom divizije Air&Sea u kompaniji Gebrüder Weiss razgovarali o njihovom glavnom fokusu za 2021.

PRETPLATA NA ŠTAMPANO IZDANJE

Ukoliko, ipak volite da čitate časopis u štampanoj verziji, možete da se pretplatite klikom OVDE i svako izdanje stizaće Vam na kućnu adresu.

Vaša Logistika&Transport

Partneri

Najpopularnije