Objavljeno AVGUSTOVSKO izdanje časopisa Logistika&Transport

NOVOM IZDANJU očekuje Vas pregršt tekstova iz oblasti informacionih sistema koji je koriste u oblasti logistike i transporta, priče o najvećim teškašima, neverovatne činjenice o važnosti čipova u lancu snabdevanja i još mnogo toga.

DIGITALIZACIJA I AUTOMATIZACIJA LOGISTIKE

U okviru glavne teme avgustovskog izdanja Informacioni sistemi u logistici i transportu – predstavili smo Vam 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici, a u nastavku prognozirali šta nosi budućnost WMS sistema i integracija s robotima, koji smo pisali uz pomoć stručnjaka iz kompanije Primat Informatika iz Hrvatske. Upoznajemo vas i sa sistemima za sigurne i pametne vozne parkove kompanije SatWork. U kompaniji CYCLE kažu da su njihovi softveri softveri po meri korisnika, pa Vas pozivamo da pročitate koje sve softvere možete naći u njihovoj ponudi. U kompaniji Digital Solutions kažu da su Informacioni sistemi ključni oslonac svake logističke kompanije. Upoznajemo Vas i sa sveobuhvatnim Android WMS-om– KOLIBRI W®, a naučićete i šta je najžnije kod uvođenje WMS-A, odnosno, Bojan Dobrota iz kompanije Logit  je duhovito objasnio da li to funkcioniše po principu “Install → Next, Next → Finish?” . Pročitaćete i kako je tekao jedan od projekata uvođenja Pick by Voice sistema kompanije Špica u Delhaize Serbia. U kompaniji Identicus kažu da je Cloud Computing veliki saveznik kompletnog lanca snabdevanja , a LS Data je uz pitanje koje je izuzetno često na gradilištima: ” Kod koga je moja bušilica?” predstavila svoj  sistem za praćenje i popis osnovnih sredstava i inventara – Vidra Plus.

UPRAVLJANJE LANCEM SNABDEVANJA

U ovom izdanju se ponovo vraćamo najčitanijim kolumnama dipl.ing. Miloša Gligorijevića iz kompanije Trasing, koji nam je, u svom prepoznatljivom stilu, doneo priču o čipu koji je srušio lanac snabdevanja.

TEŠKAŠI

DAF je potpuno obnovio svoj najteži portfolio i prvi u evropskoj kamionskoj industriji predstavio, po mnogo čemu originalne, produžene, komfornije i bezbednije kabine ispod kojih su ekonomičniji motori i mnogo naprednih tehnoloških i tehničkih rešenja, uključujući i „pametnu“ opremu za potpunu “umreženost”.

Pisali smo i o novim EU propisima koji propisuju čvršće zaštite od podletanja pod priključna vozila, a i o ekološkoj svesti jednog od globalnih lidera u ovoj branši – kompaniji Continental , koja će od 2022. omogućiti upotrebu recikliranih pet boca u proizvodnji pneumatika.

RAD U NAJVEĆIM KOMPANIJAMA

Za ovo izdanje razgovarali smo sa Jelenom Živanović, Key Account menadžerom, Goranom Bačić, Sales menadžerom i Bogdanom Šoškić, Sales menadžerom Air & Sea u kompaniji Gebrüder Weiss, Srbija. Saznaćete kako izgledaju njihovi radni dani u jednoj od najvećih transportnih kompanija.

PRETPLATA NA ŠTAMPANO IZDANJE

Ukoliko, ipak volite da čitate časopis u štampanoj verziji, možete da se pretplatite klikom OVDE i svako izdanje stizaće Vam na kućnu adresu.

Vaša Logistika&Transport

 

 

Partneri

Najpopularnije