Objavljeno APRILSKO izdanje Logistike&Transporta

Najobimnije ovogodišnje izdanje časopisa Logistika&Transport je pred Vama. Intralogistika je tema koja uvek izaziva veliko interesovanje, te je, srazmerno tome, i raznovrsnost tekstova veća.

Unutrašnji transport

Očekuje Vas predstavljanje nekoliko noviteta, a pre svih Shantui viljuškari – novog brenda koji donosi nove mogućnosti u skladištima. Zahvaljujući Kantar Viljuškarima ovaj kineski brend je sada dostupan i na srpskom tržištu. Još jedna novina koju ćete pronaći u ovom izdanju je rešenje za odvođenje dima i toplote koje donosi kopanija Hormann. Predstavljen je i novi STILL RX60 viljuškar , kao i inovativni softver, I_SITE, za upravljanje flotom viljuškara. Takođe, bilo je reči i o Hyster paletarima, jer retko koje skladište uopšte može da funkcioniše bez njih. Kada govorimo o unutrašnjem transportu, ne možemo da ne pomenemo i vertikalni transport i sortiranje, a kako kažu iz kompanije Trasing, za inovacije na ovom polju – nebo je granica.

Automatizacija skladišnih procesa

Nezaobilazna tema je svakako i automatizacija skladišnih operacija, o čemu smo razgovarali sa vrsnim stručnjacima kompanije Beologistika. Takođe i iz kompanije Jungheinrich Srbija su napravili izuzetno poređenje dva, uvek aktuelna načina skladištenja, vertikalni lift i vertikalni karusel sistem. U kompanije Gram Commerce su u automatizaciji skladišnih procesa otišli i korak dalje, pa su nam predstavili Agilox inteligentno vođeno vozilo (IGV).

WMS

Ljudi od znanja i iskustva u logističkom poslu kažu da bez dobrog WMS-a nema ni dobrog funkcionisanja skladišta. Stoga smo Vam u ovom izdanju predstavili nekoliko primera dobre prakse. Kompanija Elmed je instalirala svoj LoupeWMS u kompaniji Carnex, dok je Špica implementirala Voice rešenje u kompaniji Merkur.

Bezbednost u skladištu

Još jedna tema kojom smo se pozabavili u ovom izdanju, a tiče se rada u i oko skladišta, je horizontalna signalizacija. Uz pomoć kompanije Imal objasnili smo zašto je baš ovo neophodan činilac za postavljanje sistema bezbednosti u regalnim skladištima i distributivnim centrima.

Intervju

Wolfram Senger-Weiss, predsednik upravnog odbora kompanije Gebrüder Weiss rekao je njegoa kompanija, upravo sada, u kriznim vremenima, dokazuje svoju snagu.

U stalnoj rubrici Komercijalna vozila donosimo najnovije informacije “sa puta” – Novi gradski kamion Piaggio Porter NP6; Električni kamion s najsnažnijim pogonom i najvećom autonomijom u redovnoj esklopataciji; Volkswagenov električni kombi ID. BUZZ; Kontejnerska prikolica i u tandem verziji.

Ukoliko, ipak volite da čitate časopis u štampanoj verziji, možete da se pretplatite klikom OVDE i svako izdanje stizaće Vam na kućnu adresu.

Možda Vas interesuje još i:

Partneri

Najpopularnije