Nova ulaganja u Uber Freight

Uber Freight je proširio i svoju ponudu softvera za preduzeća, pokretanjem aplikacija Uber Freight Enterprise i Uber Freight Link.

Uber Technologies, Inc. and Greenbriar Equity Group, L.P objavili su da se grupa investitora koju je predvodio Greenbriar obavezala da će uložiti 500 miliona američkih dolara u Uber Freight, logističku granu Ubera, procenjujući vrednost Uber Freight na 3,3 milijarde američkih dolara.

Uber će zadržati većinsko vlasništvo u kompaniji Uber Freight i koristiće sredstva da nastavi da skalira svoju logističku platformu i ubrza uvođenje inovacija kako bi klijente opremio savremenom tehnologijom za optimizaciju njihovih lanaca snabdevanja. U vezi sa ovom investicijom, Michael Veiss i Jill Raker, upravni partneri kompanije Greenbriar, pridružiće se Odboru direktora Uber Freight-a.

Uber Freight je osnovan 2017. godine sa misijom da pojednostavi kretanje robe kako bi pomogao zajednicama da napreduju. Od tada je kompanija izgradila jednu od najvećih svetskih digitalnih mreža transportera i transformisala upravljanje logistikom za hiljade korisnika prevoza. Uber Freight-ovi alati omogućavaju autoprevoznicima i njihovim vozačima da rezervišu teret onako jednostavno kao što bi rezervisali taksi vožnju Uberom, dok kompanijin paket logističkih API i softverske integracije pružaju korisnicima mogućnost neometanog planiranja, finansiranja i praćenja svojih pošiljaka.

Tokom ranih dana pandemije COVID-19, Uber Freight je uspeo da iskoristi svoju tehnologiju da efektivno i efikasno uravnoteži ponudu i potražnju i održi poslovanje i omogući da u maloprodajama na policama budu zalihe osnovnih potrepšina.

Nedavno je objavljeno je da je firma Sennder preuzela Uberov biznis za prevoz tereta u Evropi. Dve kompanije udružile su snage kako bi dodatno unapredile industriju transporta robe širom Evrope, SAD-a i Kanade. Uber će steći manjinski udeo u kompaniji Sennder kao deo ovog posla, a transport tereta na evropskom tlu dalje će poslovati pod brendom Sennder.

Novo finansiranje Uber Freight-a dolazi nakon nekoliko meseci značajnog zamaha za ovu kompaniju. Pored potpisivanja novih partnerstava za integraciju API-ja sa nekoliko najvećih dobavljača sistema za upravljanje transportom, uključujući SAP, BlueYonder, BluJai, MercuriGate i Oracle, Uber Freight je proširio i svoju ponudu softvera za preduzeća pokretanjem aplikacija Uber Freight Enterprise i Uber Freight Link, koji su Uberovu tehnološku moć stavili direktno u ruke velikih korisnika i pružaju centralnu tačku kontrole logističkih operacija. Prevoznici u mreži Uber Freight mogu da koriste novu tehnologiju rezervisanja tereta kako bi smanjili prazan prevoz za čak 23%.

Partneri

Najpopularnije