KUKA predstavlja novi mobilni robot za intralogistiku

17.03.2023.

Kuka, vodeći lider industrijskih robota i rešenja za automatizaciju, najavio je lansiranje svog novog kompaktnog autonomnog mobilnog robota – KMP 600-S diffDrive. Sa svojom podrškom za proizvodnu intralogistiku visokih brzina i kapacitetom do 600 kg, mobilna platforma KMP 600-S diffDrive pruža potpuno novi sistem automatski vođenih vozila.

Kuka ističe da je novi mobilni robot dobro prilagođen zahtevnom i svakodnevnom okruženju industrijske proizvodnje. Njegov IP 54 dizajn omogućava pouzdani rad čak i u nepovoljnim uslovima, uključujući prskanje vodom i prašinu. Kompanija ističe da njeni mobilni roboti pružaju zaposlenima maksimalnu slobodu kretanja bez potrebe za sigurnosnom ogradom. Da bi se osigurala ta sigurnost, na prednjoj strani KMP 600-S diffDrive-a montirani su laserski skeneri koji omogućavaju visoke brzine u svim pravcima kretanja. Takođe, koristi osam prilagodljivih zona bezbednosti na prednjoj i zadnjoj strani. Mobilni robot opremljen je tehnologijom detekcije 3D objekata koja može otkriti prepreke od 50 mm do 2,10 m iznad zemlje. Sa vremenom rada od oko 8 sati, KMP 600-S diffDrive može se pokrenuti putem ručnog kontrolera i programirati uz pomoć Jave. Menadžer flote može da koristi parametre poput udaljenosti i brzine da odredi optimalnu rutu na mreži puteva, izbegavajući sve sudare.

Sve u svemu, novi mobilni robot KMP 600-S diffDrive predstavlja napredno rešenje za intralogistiku koje kombinuje brzinu, bezbednost i svestranost kako bi odgovorilo na promenljive zahteve industrijske proizvodnje.

(Izvor: https://www.kuka.com/en-de)

Partneri

Najpopularnije