Konecranes mobilni kranovi

Campostano Anchor, italijanski lučki operater, deo Campostano Grupe (CG), najavio je modernizaciju postojeće flote na terminalu u Savoni, severna Italija. Naime, u decembru 2022. godine naručene su Konecranes Gottvald ESP.6 mobilne lučke dizalice šeste generacije. Rok za isporuku je jun 2023. godine, a dizalica će se koristiti za „pretovar opšteg tereta i rasutih materijala”.

Gino Gherri, regionalni menadžer prodaje Port Solutions u Konecranes-u, rekao je: „Uzbuđeni smo što je Campostano Grupa odabrala da svojoj terminalnoj floti doda mobilnu lučku dizalicu Konecranes Gottvald generacije 6. Radili smo sa CG više od 30 godina i oni veruju u našu sposobnost da ispunimo njihove zahteve za visokokvalitetnom opremom koja prati lokalne standarde i modernizuje njihovo poslovanje”.

Ovaj konkretni model dizalice ima radni radijus od 49 m i nosivost od 125 tona. Koristi Konecranesovu hibridnu pogonsku tehnologiju, koja se sastoji od dizel motora EU Stage V uparen sa ultrakondenzatorom koji se može ponovo puniti regenerisanom energijom nastalom od spuštanja i kočenja“.

Vlasnik i izvršni direktor CG, Etore Kampostano, opisuje Konecranes mobilni kran kao„ lako prilagodljivo hibridno rešenje visokih performansi koje će doneti novi nivo produktivnosti terminalu, istovremeno smanjujući potrošnju goriva kao i emisiju ugljenika.

Pored mašina, Campostano Anchor će koristiti softver kompanije Konecranes za praćenje i održavanje dizalice. TRUCONNECT daljinsko nadgledanje, dostupno na korisničkom portalu iourKONECRANES, prikuplja i prikazuje podatke iz kontrolnih sistema pokretne dizalice i senzora u vozilu. Prati sve moguće bezbednosne incidente, kritične greške i operativnu statistiku kako bi operaterima dao bolju predstavu načinu funkcionisanja i informisao o pravovremenom održavanju.

Partneri

Najpopularnije