Bex i Beologistika zajedno na projektu automatizovanog skladišno – sortirnog centra

08.05.2023.

Bexexpress je kompanija koja ima neskrivene ambicije da postane jedan od lidera na tržištu logističkih i poštanskih usluga. Poslednjih nekoliko godina, njihov fokus nije se bazirao samo ka širenju mreže poslovnica, već i ka sprovođenju brojnih projekata koji predstavljaju značajan doprinos industriji i mogu poslužiti kao model za druge kompanije.

Već smo govorili o njihovim zelenim kilometrima kojih je sve više, jer se broj dostavnih eco vozila svake godine povećava i preti da postane prava eco flota. Pomenućemo da je za punjenje elektrovozila potrebno napajanje, pa su na 5 objekata Bex-a postavljeni solarni paneli koji podržavaju ta punjenja i veliki su štediša električne energije, dizela, a našu životnu sredinu čine čistijom.

Ovog puta ćemo se ipak fokusirati na projekat koji Bex već dugi niz godina planira u saradnji sa Beologistikom. Reč je o projektu novog, automatizovanog skladišno-sortirnog centra u Dobanovcima. Zemljište na kome je već otpočeta realizacija ovog projekta je u privrednoj zoni u neposrednoj blizini aerodroma Nikola Tesla ukupne površine 18 hektara. Kao društveno odgovorna kompanija i naša prva kurirska služba koja je pokazala inicijativu za prelazak na električna i hibridna vozila, Bex planira da novi objekat bude energetski potpuno samoodrživ uz pomoć solarne energije, sa čime kompanija već ima veliko iskustvo.

Projekat podrazumeva:
→ Izgradnju novog sortirnog centra
→ Izgradnju logističkog centra koji bi se bavio carinjenjem, skladištenjem, komisioniranjem, pakovanjem i distribucijom širokog asortimana proizvoda krajnjim korisnicima koristeći kapacitete Bexexpressa.

Bex je u ovaj ambiciozni projekat krenuo zajedno sa kompanijom Beologistika, specijalizovanom za projektovanje distributivnih centara, skladišta i skladišnih procesa, sa brojnim, veoma uspešnim realizovanim projektima u celom regionu. Projektni tim koji uključuje iskusne eksperte iz obe kompanije je već realizovao idejno rešenje distributivnog centra.

ZAJEDNIČKA VIZIJA BUDUĆNOSTI SKLADIŠTENJA I DISTRIBUCIJE
“Velika je čast i zadovoljstvo raditi sa Bex-om na ovom projektu, iz više razloga,” izjavio je Bane Petronijević, direktor Beologistike. “Prvo, ljudi iz Bex-a su veliki profesionalci sa ogromnim iskustvom, sa kojima smo odmah našli zajednički jezik i kreirali produktivno okruženje koje daje odlične rezultate. Drugo, ovo je veliki projekat čiji rezultat će biti jedan od najmodernijih logističkih objekata u celom regionu, i biti deo toga je san svakog projektanta i inženjera. Međutim, ono što me je najviše obradovalo u celoj ovoj priči jeste da Bex želi da se svi procesi u novom centru što više automatizuju, da se primenjuju najnovija i najnaprednija tehnološka dostignuća u logističkoj industriji, da ovaj industrijski objekat bude human, efikasan i samoodrživ. Beologistika će svojim rešenjima ovu ideju u potpunosti podržati.“

„Ponosni smo što Bex svakim danom pomera granice poduhvatima koji su od velikog značaja kako za nas tako i za naše klijente. Usudili smo se da krenemo u ovako veliki projekat jer želimo da uvedemo inovacije dostupne na tržištu u svoje poslovanje, a tako nešto možemo postići kroz stalna ulaganja u kadrove, modernizaciju praćenjem svetskih trendova, društveno odgovorno poslovanje i unapređenje poslovnih procesa. Ovaj projekat je upravo sve pomenuto spojeno u jedno,“ rekao nam je direktor Bex regionalnog poslovnog centra Beograd, Nebojša Kitanović, koji je na licu mesta skoro svakog dana i zajedno sa Beologistikom pomno prati razvoj ovog projekta od početka pa sve dok ne bude realizovan.

Partneri

Najpopularnije