Put svile od Vuhana do Srbije je realnost

Intermodalna kompanija HHLA Metrans, juče je saopštila da je u ime partnera TE Bahnoperator uspešno saobraćala železničkom linijom od Metransovog terminala CL EUROPORT u Maleševcima, Poljska do svog krajnjeg odredišta u Srbiji.

Polazna tačka kontejnera bila je Vuhan, Kina i nakon pretovara na terminal CL Europort, novi voz Puta Svile, predvođen lokomotivom Metrans, putovao je preko Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske.

Kompanija Kombinovani prevoz, srpski partner, bio je zadužen za završni deo transporta do Dry Port Terminala u Pančevu. Posle 18 dana, kontejneri natovareni različitom robom stigli su u DPT Pančevo i nastavili svoj put poslednjih kilometara drumom do krajnjih kupaca.

“Čak i pod izazovnim uslovima, METRANS nastavlja da pruža inovativna rešenja i rute na Novom putu svile”, saopštavaju iz kompanije.

Prema podacima iz 2020. godine Metrans je povećao broj kontejnerskih vozova koji saobraćaju između Evrope i Kine za 114 procenata, uprkos pandemiji. Prema podružnici HHLA, pandemija koronavirusa i uska grla u kapacitetu u brodarstvu dali su dodatni podsticaj železničkim transportnim vezama.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije