MSC Srbija: Povezivanje Srbije sa globalnim tržištima

Fokus brodara na intermodalnom transportu − na koji način MSC u Srbiji radi na nesmetanom odvijanju transportnih tokova u regionu.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), tokom prethodne godine smo videli značajan rast izvoza i uvoza u Srbiji; na izvozu smo imali rast od skoro 27 procenata, dok je uvoz porastao skoro 35 procenata u odnosu na 2021.godinu. Posledica ovog trenda je sve veći značaj pomorskog transporta kao odgovor na porast tražnje. MSC je na domaćem tržištu prisutan od 2005. godine i u svojoj ponudi ima kompletan spektar pomorskih usluga i povezuje Srbiju sa globalnom lučkom i logističkom mrežom.

Kopneni transport je za MSC jedan od ključnih segmenata poslovanja, i kompanija je kontinuirano investirala u različita transportna rešenja i infrastrukturu kako bi odgovorila na transportne zahteve svojih klijenata. Naša mreža drumskog, rečnog i železničkog transporta koja neprekidno raste obezbeđuje klijentima širom sveta značajno fleksibilnije, efikasnije i održivije načine kopnenog prevoza tereta. Kako poseduju sveobuhvatno poznavanje lokalnih servisa i infrastrukture, naši timovi širom sveta su kvalifikovani da u svakom trenutku ponude integrisana kopnena rešenja koja mogu da odgovore na zahteve svakog lanca snabdevanja. Na regionalnom i lokalnom nivou, kopnena rešenja su nezamenjivi deo ponude MSC-a i jedan od ključnih faktora koji čine našu uslugu konkurentnom.

Poznati su nam operativni izazovi sa kojima se suočavaju zemlje bez direktnog izlaza na more i značaj pouzdanog tranzitiranja, te stoga neprekidno pratimo intermodalne trendove u okruženju i, zajedno sa postojećim i novim partnerima, radimo na razvoju novih intermodalnih rešenja koja mogu da zadovolje zahteve svakog klijenta. Intermodalni transport u regionu se tokom godina suočavao sa mnogim izazovima, najviše u pogledu infrastrukturnih ulaganja i kašnjenja usled preopterećenja kapaciteta. Ipak, zahvaljujući MSC-ovoj globalnoj povezanosti, iskustvu i činjenici da pokrivamo sve luke u regionu, u svakom trenutku smo bili u mogućnosti da ponudimo adekvatna alternativna rešenja. Ovo je dugogodišnji fokus kompanije, te stoga nastavljamo da investiramo u povezivanje Srbije sa svim važnim globalnim čvorištima.

SHORT SEA SERVIS

Naš takozvani Short Sea servis u poslednjih nekoliko godina postaje sve popularniji, a sve više klijenata se, umesto da kao što je uobičajeno, prevoze svoje pošiljke širom Evrope kamionima, odlučuje za opciju prevoza morem, jer su zaključili da je to pouzdan, a isplativiji vid prevoza. Short Sea servis kombinuje pozitivne efekte frekventnih brodskih servisa sa kopnenim rešenjima i tako nam omogućuje da klijentima ponudimo sigurnu i ekonomičnu alternativu drumskom prevozu pogodnu kako za manje količine robe tako i za velike lotove. Bilo da imate potrebu za prevozom smrznute robe ili lekova, hemikalija ili automobila – imamo rešenje za prevoz tereta najrazličitijih osobina i rokova trajanja na krajnju destinaciju. Vredi pomenuti i da korišćenje ove opcije u značajnoj meri umanjuje ugljenični otisak vašeg lanca snabdevanja.

TRANSPORTNA REŠENJA U SVAKOM TRENUTKU

MSC Srbija u svakom trenutku klijentima obezbeđuje visok nivo usluge, i konstantno radi na iznalaženju najboljih transportnih rešenja, istovremeno se trudeći da klijenti u svakom trenutku imaju ažurirane informacije. Ovo je ključno za planiranje proizvodnje, lanaca snabdevanja i stanja zaliha, te smo posvećeni tome da zajedno razvijamo servise koji su neophodni kako bi se transportni tokovi u regionu nesmetano odvijali.

O MSC-u:

 • Vodeći svetski kontejnerski konglomerat
 • Brodar broj 1 u svetu
 • 730 plovila i jedna od najmlađih flota
 • 4 aviona
 • 260+ ruta
 • 520 luka
 • 70 terminala
 • 23 miliona prevezenih TEU jedinica na godišnjem nivou
 • 675 kancelarija širom sveta
 • Prisutni u 155 država

MSC u Srbiji:

 • Od 2005. godine
 • Klaster koji čine Srbija, Crna Gora i Severna Makedonija
 • Glavna kancelarija u Beogradu
 • Preko 50 zaposlenih (uključujući Crnu Goru i Severnu Makedoniju)
 • Kompletan pomorski servis, od vrata do vrata
 • Globalna pokrivenost luka, uz dostupne lokalne eksperte koji nude transportna rešenja po meri
 • Servis do i iz Srbije preko svih regionalnih luka (Rijeka, Bar, Koper, Solun, Drač, Ploče, Pirej, Burgas, Trst)

MSC D.O.O.
Masarikova 5, Palata Beograd,
11000 Beograd
+381 60 068 5082

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije