Avgust 2020

Tema broja: Drumski transport - "Menadžment upravlja situacijom, ne situacija menadžmentom" - Intervju: Mišo Božić, Delamode Balkans; Budućnost...

DP World lansirao online alate za multimodalni transport

DP World je lansirao najsavremenije online alate za pomorski, kopneni i vazdušni transport širom sveta. Povezani ekosistem platformi omogućiće špediterima i drugim učesnicima u transportu da rezervišu slanje tereta s bilo kog mesta na svetu, bilo kojom kombinacijom transporta.

Ova inicijativa predstavlja veliki korak napred u digitalizaciji upravljanja logistikom kako bi se povećala efikasnost, vidljivost i otpornost globalnih lanaca snabdevanja. DP World je ubrzao već planirano uvođenje platformi kako bi pomogao kompanijama da se izbore sa krizom izazvanom virusom Covid-19 i zadrže protok robe, uključujući onu od najvažniju – hranu i sanitetski materijal.

Inicijativa prati kupovinu platforme SeaRates.com od strane kompanije DP World. SeaRates.com je digitalna platforma koja kupcima omogućava prevoz tereta širom sveta klikom miša, zajedno sa LandRates.com i AirRates.com.

DP World je takođe stvorio i Digital Freight Alliance – internet asocijaciju koja špeditere globalno povezuje na jednu platformu, omogućavajući im pristup novim alatima, rutama i uslugama i omogućavajući im da obavljaju više poslova bilo kada i bilo gde.

Izvršni direktor DP World-a za logistiku i tehnologiju, Majk Bhaskaran, rekao je:

„Pandemija Covid-19 pokazala je da moramo učiniti sve što je moguće da ojačamo lance snabdevanja kako bi trgovina nastavila da teče, čak i u trenucima neviđenih izazova za svet. Vizija DP World-a je da digitalizuje lance snabdevanja, koristeći našu svetsku infrastrukturu luka, terminala, ekonomskih zona i drugih sredstava. Naše nove platforme pokreću upravljanje teretom na mreži. To će omogućiti našim kupcima da budu efikasniji i povećati vidljivost i predvidljivost lanaca snabdevanja. Ovo će im pomoći da razvijaju svoje poslovanje i, na kraju, drže zemlje snabdevene vitalnom robom koja im je potrebna u krizi.“

Partneri

Najpopularnije