DP World – globalni logistički partner za Renault Formula 1 tim

DP World i Renault F1 tim potpisali su sporazum kojim je DP World postao globalni logistički partner i naslovni partner tima, a saradnja startuje od sezone 2020.

U okviru partnerstva, timovi iz DP World, Renault Sport Racing i Renault Group će koristiti F1 globalnu marketinšku platformu i zajedno istraživati mogućnosti za povećanje efikasnosti svog lanca snabdevanja.

Istorija DP World-a seže do 1972. godine u Port Rashid u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Danas kompanija ima tim od preko 50.000 ljudi koji rade na više od 150 operacija širom sveta. Sa strateški lociranom mrežom luka, logističkih habova, ekonomskih zona i pružanja morskih usluga na tržištima širom sveta, na kojima je primetan izuzetan rast, DP World upravlja ogromnom mrežom povezanih infrastrukturnih dobara duž lanca snabdevanja.

Jerome Stoll, predsednik Renault Sport Racing-a, rekao je:

“Oduševljeni smo i počastvovani što DP World postaje deo Renault porodice. Ovo je izuzetno zanimljiva i uzbudljiva saradnja na više nivoa – istražićemo načine za poboljšanje naše efikasnosti i ublažavanja uticaja na životnu sredinu. Nakon ambicija koje je Formula 1 izrazila, da do 2030. postane potpuno CO2 neutralna, stalno istražujemo načine za smanjenje emisije. DP World će otkriti mogućnosti za opipljiva rešenja za neke logističke izazove sa kojima se suočava lanac snabdevanja našeg F1 tima i širenje ka automobilskoj industriji u većem obimu. Nadamo se da ćemo i zajedničkim inovacijama umrežiti naše inženjerske veštine. “

Sultan Ahmed Bin Sulaiem, predsedavajući grupacije i CEO DP World, rekao je:

“Jedan od naših strateških ciljeva bio je razvoj inovativnih logističkih rešenja za automobilski sektor. Ovo partnerstvo je prvi korak u istraživanju načina za postizanje globalnog automobilskog lanca snabdevanja sa ciljem smanjenja troškova, povećanjem brzine i transparentnosti i ublažavanjem negativnih uticaja na životnu sredinu. Pored neupitne vrednosti marketinške platforme, Formula 1 je tehnološki najzahtevniji sport na svetu, koji uključuje napredno korišćenje podataka za stvaranje sve veće efikasnosti na stazi. I DP World koristi naprednu tehnologiju i analize podatke i prihvata inovacije kako bi omogućio efikasniju logistiku i pametniju trgovinu za svoje kupce, stvarajući bolju budućnost za sve. “

Partneri

Najpopularnije