Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/webvol5/hd/jdfsn1fgc5ttb48/logistikaitransport.com/public_html/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
Agencija za upravljanje lukama postala članica EFIP-a - logistikaitransport.com

Agencija za upravljanje lukama postala članica EFIP-a

Agencija za upravljanje lukama postala je prvi srpski punopravan član Evropske federacije rečnih luka (EFIP). Prijem u članstvo potvrđen je na zasedanju Generalne skupštine federacije održanom 03. Juna 2020. godine, na kojoj je između ostalog predstavljen rad Agencije.

Кroz rad u EFIP-u Agencija će imati mogućnost da sa evropskim kolegama razmeni iskustva i znanja, u cilju unapređenja lučkog sektora u Srbiji. Članstvo u ovoj važnoj međunarodnoj organizaciji doprineće i integrisanju naših luka u globalni transportni lanac.

Evropska federacija rečnih luka okuplja gotovo 200 rečnih luka i lučkih uprava iz 18 zemalja među kojima su države Evropske unije, Švajcarske i Ukrajine. Tokom 25 godina postojanja EFIP je osnažio ulogu spone između rečnih luka i evropskih institucija. Prisutna je stalna razmena informacija o aktuelnim pitanjima između donosioca odluka i članova. Pored toga, EFIP promoviše rečne luke, njihove aktivnosti i ekonomski značaj, kako bi se povećala vidljivost lučkog sektora u evropskom transportnom, političkom i poslovnom okruženju.

Partneri

Najpopularnije