Tranzicija sa Windows mobilnih računara na Android

Nalazimo se na polovini 2022. godine i navršava se skoro dve pune godine od kada je Microsoft ukinuo podršku za operativne sisteme Windows CE i Windows mobile, dominantne na mobilnim računarima u poslednjih 10 godina. Proizvođači mobilnih računara su pripremali korisnike i softverske kuće za očekivanu tranziciju na Android operativni sistem. Da li im je uspelo?

DA LI SU KLIJENTI SPREMNI, DA LI SU WMS REŠENJA ADEKVATNO ODGOVORILA NA IZAZOV? RAZGOVARALI SMO SA MARIJANOM STOJILJKOVIĆ, MENADŽEROM PRODAJE U LS DATI.

Marijana kaže: „Odgovor je i da i ne…tj. nema pravila. Renomirane softverske kuće u regionu išle su u susret izazovu i mnogo pre zvaničnog prekida podrške napravile svoja rešenja za Android platformu. Kao što znamo, Android je živ operativni sistem i menjao se paralelno sa razvojem mobilnih tehnologija za pametne telefone. Puno rada i znanja uloženo je da se savlada ovaj izazov. LS Data je partner slovenačke softverske kuće Iplus iz Škofja Loke. Iplus u saradnji za Zebrom (koja je lider u proizvodnji mobilnih računara), na vreme je reagovao i svi naši klijenti imaju na raspolaganju Iterm android emulator i verziju softvera za Zebra portfolio na Androidu. Kako smo predvideli, nisu svi klijenti u mogućnosti, prvenstveno zbog finansija, da obezbede zamenu celokupne svoje opreme, pa smo unapredili IplusWMS tako da može da radi paralelno i sa „starim“ i sa „novim“ mobilnim uređajima. Takođe, obezbedili smo korisnicima i mogućnost iznajmljivanja mobilnih računara, kako bi efikasnije savladali period tranzicije ili „pikove“ tokom sezone. Smatramo ovo velikim benefitom, prvenstveno za logističke kompanije kojima je to osnovni alat za rad.“

ZAŠTO IPLUS WMS?

  • Povećava produktivnost
  • Povećava tačnost
  • Optimizuje skladišne kapacitete
  • Uspostavlja sledljivost
  • Uspostavlja standarde označavanja robe
  • Optimizuje i kontroliše postupke i procese

LS Data je privatna kompanija iz Beograda, koja se od svog osnivanja 1990. godine bavi automatizacijom magacina uz pomoć bar kod tehnologija sa mobilnim računarima i softverskim rešenjima. Za nama je preko 7.000 prodatih mobilnih računara, 300 zadovoljnih korisnika i imamo sopstveni programerski tim i servis. Kroz mnogobrojne projekte, pomogli smo svojim klijentima da uvođenjem barkod tehnologija unaprede svoje poslovanje i povećaju brzinu obrta kod prodaje i smanje greške u isporukama. Raspolažemo i sopstvenim razvojem, što nam omogućava da klijentima nudimo celovita rešenja za poslovanje u magacinu.

 

LS Data
Cara Dušana 70, 11158 Belgrade, Serbia
tel: +381 11 2628189, 262688
Info@lsdata.rs

Partneri

Najpopularnije