Siemens Logistics lansira rešenje za automatizovanu identifikaciju zagubljenih predmeta

Gubljenje sitnih predmeta u automatskim sistemima za sortiranje, posebno kod crossbelt sortera, čest je problem. Manje obimni i lakši predmeti  se pri prelasku na sortirni sistem pomeraju, kotrljaju ili naginju, često završavajući na poklopcu između nosača crossbelt sortera. To ne samo da dovodi do kašnjenja u isporuci, već može da izazove smanjenje ukupnog kapaciteta sortiranja blokiranjem jednog od nosača. Osoblje često mora ručno da ukloni ove pakete iz sistema na kraju smene, kada rad sortera mora biti zaustavljen. To uzrokuje kašnjenja, koja za sobom povlače i velike troškove.

Siemens Logistics kaže da je razvio rešenje za ovaj problem i najavljuje novi sistem za uklanjanje zagubljenih predmeta (Misplaced Item Clearer – MIC) na crossbelt sorterima u centrima za sortiranje paketa.

 Uređaj koristi senzore za otkrivanje predmeta koji su zapali između poprečnih pojaseva sortera. MIC ih automatski uklanja komprimovanim vazduhom i premešta u odvojen deo, što znači da se pošiljke mogu odmah vratiti u proces sortiranja, bez ometanja rada i eventualnog zastoja. Takođe, Siemens smatra da će MIC sistem imati izuzetnu upotrebnu vrednost u ekspresnim distributivnim centrima na aerodromima, koji u kratkom vremenskom roku treba da obrade prtljag i distribuiraju ga na konekcioneletove.

„Cilj nam je da podržimo naše kupce i ponudimo im inovativne proizvode“, rekao je Michael Reichle, izvršni direktor kompanije Siemens Logistics, koji je, takođe, napomenuo da se uređaj instalira na traci, nezavisno od proizvođača sortera i nije neophodna integracija u IT sistem.

Partneri

Najpopularnije