Recite zbogom viljuškarima

K.Hartwall lansira LiftLiner®, najkompaktniji, jedini, potpuno električni, Tugger train na tržištu!

Viljuškari danas imaju široku upotrebu u distributivnim centrima i skladištima za premeštanje različitih transportnih jedinica, uključujući sklopive kaveze, palete ili rol kolica. Međutim, rast potražnje u maloprodaji i e-trgovini dovodi do rasta broja viljuškara koji se koriste, a, samim tim, i pojačanim saobraćajem unutar skladišta, što rezultira zagušenjem u distributivnim centrima.

Kretanje viljuškara postaje sve veći izazov jer predstavljaju veliki rizik po bezbednost zaposlenih. Kao rezultat te pojave, trend smanjenja njihove upotrebe kad god je to moguće je u svakodnevnom porastu.

Rad viljuškara zahteva kvalifikovanu radnu snagu i često se može premestiti samo jedna transportna jedinica (load carrier) odjednom, čineći proces radno intenzivnim i neefikasnim. Činjenica je da se viljuškarista često vraća prazan, uzrokuje stvaranje dodatnog saobraćaja koji povećava gužvu i zakrčenost u trenucima najvećeg pika u operativnim aktivnostima.

Neki operateri su počeli da povezuju transportne jedinice pri kretanju na veće udaljenosti, nešto slično kao tugger train, ali ovaj princip nije dovoljno fleksibilan, jer zahteva da se niz preuzimanja i otpuštanja transportnih jedinica (sekvencioni-ranje) dobro planira (poslednji unutra – prvi izlazi) da bi operacija bila efikasna, što retko ko ima vremena da organizuje i planira. Upravo tu, Tugger train-ovi pružaju konkurentsku prednost: povećavaju sigurnost i ergonomiju kako bi proizvodne operacije bile efikasnije. Tugger train-ovi značajno smanjuju zastoje u distributivnim centrima, ali smanjuju i potrebu za kvalifikovanom radnom snagom. Pored toga, štedi se i vreme što dovodi do značajnih ušteda.

Jedan od najefikasnijih sistema tugger train-ova na tržištu je K.Hartwall-ov LiftLiner® koji omogućava utovar i istovar sa obe strane, pružajući prekopotrebnu fleksibilnost u poređenju sa običnim vučnim sistemima gde je redosled ispuštanja transportnih jedinica ograničen. To je, ujedno, i najkraći tugger train na tržištu zbog vrlo kompaktnog dizajna makaza koji povezuju dve platforme tj. transportne jedinice. Sastoji se od 6 jedinica, dugačak je samo 9,6 metara i širok 1 metar. Štedi prostor i omogućava polukružno okretanje u vrlo uskim prolazima. Liftliner svoju primenu nalazi u svim industrijama koje zahtevaju korišćenje viljuškara za intralogistički transport sa visokim intezitetom u operativnim aktivnostima. Najpre u auto-moto (Lean), poštanskoj, paketnoj i maloprodajnoj industriji.”

„Oduševljeni smo prednostima koje LiftLiner® može doneti trgovcima na malo ili bilo kojoj kompaniji koja, u svom radu, koristi velik broj viljuškara. Ovo je još jedan korak za kompanije koje žele da povećaju kapacitet, ali i da smanji troškove i povrede na radu “, kaže Stefan Lindh, Diretkor sektora za maloprodaju u K.Hartwallu.

K.Hartwall
www.k-hartwall.com
igor.ciric@k-hartwall.com
+381668030415

Možda Vas interesuje još:

 

Partneri

Najpopularnije