April 2022

Tema broja: Intralogistika - MODULA Automatizovana vertikalna skladišta - OmniPro; Autostoperski vodič kroz veštačku inteligenciju - Trasing; Intralogistika distributivnih centara kroz primenu softverskih rešenja...

Februar 2022

Tema broja - Intermodalni transport: Razvojni projekti i investicije – Agencija za upravljanje lukama; Luka Konstanca - evropski izlaz na...

Novi broj

April 2022

Februar 2022

Decembar 2021

Oktobar 2021

Avgust 2021

Premium industrijska vrata

Svaki uspešan logistički ili proizvodni centar podrazumeva usklađenost celog logističkog procesa a kao jedan od najbitnijih segmenata samog procesa su svakako industrijska vrata. Ukoliko je nabavka industrijskih vrata posmatrana kao dugoročna investicija, takav će biti i očekivani rezultat – kvalitetom superioran proizvod koji ubrzava procese, ne zahteva dodatne troškove održavanja i koji traje decenijama.Upravo su industrijska vrata nemačke kompanije Butzbach GmbH prepoznata delom sveta kao sinonim za kvalitet i napredna rešenja.

Kompanija TOLA d.o.o. je ponosni ekskluzivni partner Butzbach GmbH za sve zemlje ex- Yu regije više od 20 godina.

Brzootvarajuća vrata NOVOSPRINT® ponosno predstavljaju svu filozofiju Butzbach industrijskih vrata. Osim što su najbrža industrijska vrata na tržištu s brzinom otvaranja do 5 m/s, poseduju razne tehnologije ifunkcionalnosti koje ih izdvajaju od standardnih rešenja na tržištu. Jedna od takvih funkcionalnosti, i ono po čemu su drugačija, svakako jeste princip horizontalnog otvaranja krila vrata čime se radnim mašinama ostavlja mogućnost za iskorišćenje kompletne visine otvora i to za svega nekoliko desetina sekundi. Vratna krila se prilikom otvaranja namotavaju u bočne stubove i na taj način omogućavaju siguran prolaz viljuškara bez zastoja i rizika od sudara sa vratima.

Ova prednost se pokazala kao veoma efikasna posebno u užurbanim, zahtevnim logističkim centrima sa velikom frekvencijom prolaza gde se nakon zamene standardnih brzopodiznih vrata sa brzootvarajućim vratima NOVOSPRINT® znatno smanjila količina sudara viljuškara sa vratima a samim tim i trošak održavanja i popravke. Kompanija Tola d.o.o. na osnovu dugogodišnjeg iskustva u ugradnji i održavanju, ne krije da je učestala praksa da ugrađena br-zootvarajuća vrata NOVOSPRINT® dosegnu višemilionski broj ciklusa otvaranja. Standardna garancija na opružni mehanizam iznosi 500.000 ciklusa otvaranja.

Osim standardnog dvokrilnog modela NOVOSPRINT® Syncro, raspoloživi su jednokrilni model Mono, dvokrilni model Duo sa nezavisnim krilima te dvokrilni model SyncroXL za dimenzije svetlog otvora do 9×6 m.

Segmentna konzolna vrata SPACELITE® napredno su rešenje u sferi industrijskih sekcijskih/segmentnih vrata. Iako slična, segmentna konzolna vrata SPACELITE® dele malo toga sa klasičnim sekcijskim vratima. Ova vrata koriste naprednu tehnologiju segmentnog slaganja panela na konzolu iznad otvora čime se ostvaruje izuzetna ušteda na potrebnom prostoru za ugradnju, kako u dubinu, tako i u visinu. Konzola vrata u standardnoj konfiguraciji zauzima maksimalno 80 cm nadvoja. Takođe, ova vrata ne koriste tehnologiju torzionih opruga, sajli i šarki, koje su inače poznate kao najčešći uzroci kvarova klasičnih sekcijskih vrata. Ono po čemu su SPACELITE® vrata prepoznatljiva na prvi pogled su svakako providni fiberglass paneli koji propuštaju i do 78% dnevnog svetla, odnosno smanjuju potrebu za dodatnim, veštačkim osvetljenjem, čineći radni prostor energetski efikasnijim. Shodno potrebama, moguće je ugraditi i vidne panele sa akrilnim ili izolacionim staklom bez vertikalnih razdelnika tako da konačna konfiguracija ima svojstvo staklene stene pa je prikladna i za izložbene prostore poput auto salona. SPACELITE® vrata su izrazito fleksibilna i po pitanju načina ugradnje. Zbog segmentnog slaganja panela na konzolu, moguće su 3 vrste ugradnje: na otvor s unutrašnje strane, sa spoljašnje strane ili ugradnja u otvor.

Standardni model segmentnih konzolnih vrata SPACELITE ® je model HT40 s debljinom dvoslojnog fiberglass panela od 40 mm, a maksimalnih dimenzija 5,5 m širine odnosno 9 visine. U zavisnosti od potreba korisnika, mogući su i veći modeli (HT60, HT80, HT150) s maksimalnim dimenzijama 15 m širine i 24 m širine. SPACELITE® segmentna konzolna vrata većih dimenzija često nalaze svoju primenu u hangarima za helikoptere.

Izuzetno je interesantna i takozvana „blok“ kombinacija međusobno spregnutih segmentnih konzolnih vrata SPACELITE ® i brzootvarajućih vrata NOVOSPRINT® najčešće postavljena
kao fasadna vrata. U tom slučaju, van radnog vremena, SPACELITE® vrata obezbeđuju sigurnost objekta dok tokom radnog vremena i velike frekvencije prolaza radnih mašina i ljudi svu svoju snagu pokazuju najbrža industrijska vrata na tržištu – NOVOSPRINT® Syncro s brzinom otvaranja do 5 m/s.

TOLA d.o.o.
T: +385 1 615 00 89
M: +385 98 606 356
E: info@tola.hr
W: www.tola.hr

Možda Vas interesuje još:

 

 

 

 

Partneri

Najpopularnije