Poslednja verzija Hyster viljuškara na litijum – jonski pogon

U prošlosti, elektro viljuškari, nisu imali tako dobru reputaciju kao viljuškari sa unutrašnjim sagorevanjem. Iako napreduju iz godine u godinu, nisu mogli da ostvare produktivnost kao “dizelaši”, ali je došlo do smene na tronu – sada “vladaju” električni viljuškari.

RAZVOJ LITIJUM-JONSKE BATERIJE

U 2020. godini Hyster je predstavio nove proizvode – J1.3XNL , J2.0-J3.5 XNL J7.0-9.0 XNL , J10-18XD – seriju viljuškara sa potpuno integrisanom litijum-jonskom baterijom. Ovi viljuškari su nominalne nosivosti od 1.300 kg, 2.000 – 3.500kg, 7.000 – 9.000 kg, 10.000 – 18.000 kg, ne emituju štetne gasove, pune se dok viljuškar stoji (dok je vozač na pauzi ili toplom obroku, između smena…). Glavna zamerka za elektro viljuškare je bila to što su baterije imale ograničen kapacitet, zbog čega je morala da se planira infrastruktura skladišta, kupovina dodatnih rezervnih baterija, vreme punjenja baterija, što je za rezultat imalo to da su viljuškari sa unutrašnjim sagorevanjem jednostavniji za korišćenje.

VILJUŠKAR ZA RAD U 3 SMENE

U proizvodnji, gde se radi i po 3 smene, viljuškar sa litijum- jonskim pogonom, lako može da izdrži bez menjanja baterija, bez dodatnih prostorija – punionica za baterije, bez stalaka za baterije, bez dodatne opreme za manevrisanje baterijama. Litijum-jonskoj bateriji nije potrebno održavanje, kao ni dosipanje vode. Štaviše, viljuškari sa litijum- jonskom baterijom imaju regenerativno kočenje, čime se čuvaju kočnice i produžava njihov vek trajanja. Ova opcija dostupna je samo kod elektro viljuškara, što dodatno smanjuje troškove i smanjuje mogućnost kvara na kočnicama.

TAJNA JE U VOLTAŽI

“Ključ” kod novih Hyster litijum-jonskih viljuškara J7.0- 9.0XNL je voltaža. Baterija sa 350V omogućava da se baterija brzo puni i da se viljuškar koristi u teškim uslovima i za manevrisanje teškim teretima. Performanse viljuškara neće opadati pri manevrisanju teškim teretom ili prilikom čestog punjenja.Litijum-jonska baterija može da se napuni do 100% za manje od 80 minuta. Ovakvo brzo punjenje je veoma važno u nekim situacijama, jer 1 minut punjenja, može da produži vožnju viljuškara do 4 minuta. Hyster viljuškari serije J7.0-9.0XNL u potpunosti mogu da zamene dizel viljuškare. Mogu da se koriste u najtežim uslovima i da manevrišu teškim i gabaritnim teretima. Servisni intervali su produženi, ugrađeni delovi pouzdani i dugoročni, čime se smanjuju troškovi održavanja. Kontaktirajte Tigor trade i uradite nešto sjajno za svoju kompaniju – uštedite novac, čuvajte okolinu, obavljajte posao brže i lakše!

Tigor trade doo
www.tigor-trade.rs
office@tigor-trade.rs
Tel: 011/41-47-457

 

Možda Vas interesuje još:

 

Partneri

Najpopularnije