April 2022

Tema broja: Intralogistika - MODULA Automatizovana vertikalna skladišta - OmniPro; Autostoperski vodič kroz veštačku inteligenciju - Trasing; Intralogistika distributivnih centara kroz primenu softverskih rešenja...

Februar 2022

Tema broja - Intermodalni transport: Razvojni projekti i investicije – Agencija za upravljanje lukama; Luka Konstanca - evropski izlaz na...

Novi broj

April 2022

Februar 2022

Decembar 2021

Oktobar 2021

Avgust 2021

Novi industrijski park po najsavremenijim standardima

U Dobanovcima, mestu u okolini Beograda koje poslednjih godina ima najtraženije zemljište, uskoro će biti izgrađen novi industrijski park. Mekonta Investment Group je najavila ovaj projekat koji planiraju da realizuju na površini od 100 hektara.

Izgradnja industrijskih centara i parkova svojevrsni je trend poslednjih godina, međutim, ipak ne možemo govoriti o “parkovima” ako nije obuhvaćeno, minimum, 80 hektara zemljišta i ako taj “park” ne sadrži i privredne i komercijalne komplekse.

Predstavljamo Vam Mekonta Investment Group industrijski park Dobanovci koji će biti izgrađen na površini od 100 ha, a činiće ga osam objekata za privredne i dva objekta za komercijalne delatnosti.

Lokacija budućeg velelepnog parka je u privrednoj zoni opštine Surčin koja je na razdaljini od 10 km od Beograda i u neposrednoj blizini 3 autoputa: A3 (E70, Beograd- Zagreb), A1 (E75, Beograd-Novi Sad) i A2 (e763 Miloš Veliki), i međunarodnog aerodroma Nikola Tesla.
Projektom je predviđena izgradnja 700.000 m2 objekata privredne delatnosti (distributivni centri, robno transportni centri, skladišta, proizvodne hale, upravne zgrade i sl.) i nakon izgradnje će ovaj industrijski park biti jedan od najvećih industrijskih parkova u jugoistočnoj Evropi.

Mekonta Investment Group industrijski park Dobanovci biće izgrađen na površini od 100 ha, a činiće ga osam objekata za privredne i dva objekta za komercijalne delatnosti.

Objekti koji čine Industrijski Park Dobanovci su projektovani u modularnom sistemu, visine do 16 m, po svetskim standardima, uključujući standarde energetske efikasnosti objekata i protivpožarne zaštite. Uz objekte su planirani parking prostori za sva drumska prevozna sredstva – automobile, kombi vozila, kamione i šlepere. Predviđena komunalna infrastruktura: gradska vodovodna mreža, kišna kanalizacija, elektroenergetski objekti, gasovodna mreža, telekomunikaciona mreža, javna rasveta, javni gradski prevoz.

Početak realizacije projekta je predviđen za 2022. godinu, a Mekonta Investment Group očekuje nove klijente – bilo da su to mali, srednji ili veliki privredni subjekti – imaće odlične uslove za saradnju.

MEKONTA INVESTMENT GROUP DOO
Omladinskih brigada 19, Novi Beograd
www.mekonta.rs office@mekonta.rs
0112434692

Možda Vas interesuje još:

 

Partneri

Najpopularnije