Avgust 2021

  Tema broja: Informacioni sistemi u logistici i transportu - 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici;...

Industrijski park POBEDA

Pobeda je proizvodni industrijski park, strateški lociran u Petrovaradinu na površini od 38 hektara. Pored logističkih i proizvodnih kapaciteta, Pobeda nudi i skladišni i kancelarijski prostor, kao i infrastrukturni pristup glavnim saobraćajnicama i obližnjim graničnim prelazima. Kako za časopis „Logistika&Transport“ objašnjava direktor Mile Štrbac, u poslednjih godinu dana, uradjena je rekonstrucija većeg dela proizvodnih kapaciteta, u koju je uloženo više od milion evra.

„Zahvaljujući temeljnoj rekonstrukciji, Pobeda danas predstavlja modernu platformu za jednostavno, komforno i brzo pokretanje proizvodnje. Prvu fazu radova na postojećim kapacitetima privodimo kraju i odmah potom pristupamo drugoj fazi koja se odnosi na izgradnju novih objekata. Konkretno, reč je o novoj hali od 18.000 m2 koju pravimo za potrebe internacionalnog partnera koji će doneti 100 novih radnih mesta za grad Novi Sad,“ ističe Štrbac.

Lociran na obodu Novog Sada, u Petrovaradinu, Industrijsi park Pobeda trenutno raspolaže sa 110 hiljada kvadratnih metara postojećih kapaciteta, dok je 17 hektara predviđeno za izgradnju novih objekata.

„Cilj je da u sledećih pet godina izgradimo više od 110.000 m2 novog halskog prostora, što će nas dovesti do ukupnog kapaciteta od oko 190.000 m2 samo halskog prostora. Budući zakupci „Pobede“, prema inicijalnim procenama, obezbediće oko 1.000 novih radnih mesta za grad Novi Sad.“

Pobeda trenutno broji 35 etabliranih i rastućih kompanija koje posluju u najrazličitijim oblastima od prerađivačke, trgovinske i saobraćajne industrije. Zahvaljujući raznovrsnosti dostupnih objekata, zakupcima je omogućeno da na istom mestu organizuju proizvodnju, skladištenje robe, i administraciju.

„Aktuelnim zakupcima nudimo mogućnost proširenja kapaciteta, kada se za tim ukaže potreba. Realizujemo namenska „built-to-suit“ rešenja uz naše kompletno projektno upravljanje, što nas čini fleksibilnim i lako prilagodljivim svakoj vrsti i fazi proizvodnje,” kaže Štrbac. „Mnoge uspešne kompanije opredeljuju se za Pobedu i zbog pouzdane infrastrukture, kako unutar objekta, tako i energetske i komunalne infrastrukture kompleksa.“

Industrijski park Pobeda je deo portfolija kompanije Marera Properties od avgusta 2020. godine. Marera je osnovana 2009. godine i bavi se akvizicijom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem nekretninama komercijalne namene. Portfolio kompanije čini više od 200.000m² kancelarijskih, maloprodajnih i industrijskih objekata širom zemlje, što je svrstava među najveće investitore na tržištu nekretnina Srbije.

MPP Pobeda Industrial doo
Bulevar vojvode Bojovića 6-8, Beograd
pobeda.mareraproperties.com
pobeda@mareragroup.rs

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije