ID Logistics koristi robote za obradu naloga

Kompanija ID Logistics se pohvalila primenom novog automatizovanog sistema za komisioniranje i dopunu zaliha u svom novom logističkom objektu za e-trgovinu u Sesenji, u blizini Toleda u Španiji. Tačnije, ID Logistics implementiraće 80 LocusBotova, kooperativnih i autonomnih robota, na potpuno novoj lokaciji Sesena (30.000 m2), u blizini Toleda. Ovi roboti imaju zadatak da automatizuju lociranje, pripremu, utovar i istovar porudžbina, kao i dopunjavanje zaliha za sajt e-trgovine Woman’s Secret.

Poput malih autonomnih kolica, ovi roboti u sklopu svoje opreme mogu imati različite vrste opreme za skladištenje u zavisnosti od vrste industrije u kojoj se koriste. Sa ekranom osetljivim na dodir koji u svakom momentu prikazuje robu koja se preuzima, sinhronizovani su sa komisionerom kako bi olakšali proces komisioniranja robe uz veću produktivnost.

LocusBots roboti su u stanju da se samostalno kreću do lokacija za komisioniranje, računajući optimalne rute koje posle dele sa drugim robotima u sklopu sistema.

Zaposleni mogu da komuniciraju sa više robota koji rade nezavisno jedan od drugog, u cilju izvršenja nekoliko naloga i zadataka u isto vreme. Ova tehnologija štedi više od 40% vremena u poređenju sa konvencionalnim komisioniranjem. Osim toga omogućavaju smanjenje fizičkog napora zaposlenih u poređenju sa upotrebom ručnih kolica. Opremljeni Lidars senzorima i veštačkom inteligencijom, vizuelizuju svoje okruženje otkrivajući zaposlene i objekte.

Ova inovacija omogućava ID Logistics-u da napravi novi korak u procesu automatizacije i sigurnosti skladišnih procesa. Lako se integriše u WMS sistem, ne zahteva nikakav poseban lejaut, što olakšava implementaciju. Monitoring i izveštavanje su u realnom vremenu, u cilju najpreciznijeg praćenja produktivnosti.

Da bi se greške svele na minimum, zadatak robota je da najpre prepozna jezik koji koristi komisioner, radi boljeg razumevanja i interakcije sa njim. Zatim će se na ekranu prikazati slike robe koja treba da se komisionira, i lokacije na koju treba da se odnese. Ova tehnologija, osim što povećava agilnost procesa komisioniranja robe, takođe doprinosi poboljšanju obuke zaposlenih.

ID Logistics najavila je raspoređivanje ukupno 120 robota na nekoliko lokacija grupe tokom narednih meseci.

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije