Hyster viljuškari – efikasnost na delu

Novo rešenje Hyster viljuškara za prenos praznih kontejnera, povećava produktivnost u lukama

Logistika u lukama sada može da uštedi novac i vreme uz pomoć novog Hyster kontejnerskog viljuškara, koji može da nosi 2 kontejnera odjednom. “Količina kontejnera koja se transportuje širom sveta je u stalnom porastu, kao i prostor za njihovo skladištenje.” – kaže Richard Root, EMEA Big Truck, direktor Hystera. “ Obzirom na sve veće tržište, sa ovim viljuškarom drastično se povećava efikasnost, kapacitet, ali se i smanjuju troškovi”.

Prenošenje dva kontejnera odjednom ubrzava protok kontejnera u lukama – kako unutar terminala tako i na ostalim trasama luke. Ovo utiče na smanjenje čekanja kamiona na utovar, saobraćaj se ubrzava i ne dolazi do zastoja. Kao rezultat, javlja se veća brzina i efikasnost, a protok kontejnera može da se poveća čak do 30%, što smanjuje troškove po prenesenom kontajneru i povećava profitabilnost.

Nošenjem dva kontejnera odjednom, smanjuje se i distanca koju viljuškar treba da pređe prenoseći kontejnere, time se automatski smanjuje i potrošnja goriva, habanje guma, odnosno troškovi održavanja. Hyster®H9-H11XM-ECD serija viljuškara podiže teret do 11t i omogućava vozaču da poslaže 9 kontejnera jedan na drugi, povećavajući time kapacitet skadištenja. Optimizacija prostora za skladištenje u isto vreme smanjuje troškove i vreme manevrisanja kontejnerima.

Nosači ovih viljuškara su tako dizajnirani da zaključavaju drugi kontejner kako bi se obezbedilo sigurno manevrisanje. Uz to, u kabini se nalazi displej koji pokazuje vozaču da li je kontejner osiguran na pravi način, pružajući mu još jači osećaj sigurnosti.  Kabina je dizajnirana tako da pruža odličnu vidljivost, kao i potpunu udobnost zahvaljujući ergonomičnom sedištu.

Pravi izbor viljuškara uvek se na kraju svodi na specifičnosti zahteva klijenta – nijedan kontejnerski terminal nije isti, pa s tim ni potrebe” kaže Richard. “U svakom slučaju, naša globalna mreža lokalnih Hyster® distributera ima svoje stručnjake koji Vam mogu pomoći u odabiru odgovarajućih viljuškara, a sve u cilju povećavanja efikasnosti i profitabilnosti vašeg preduzeća”.

Partneri

Najpopularnije