Dva sistema, tri značajne prednosti

Vertikalni lift ili vertikalni karusel sistem?

VERTIKALNI LIFT SISTEM SKLADIŠTENJA LRK – ZA ROBU RAZLIČITIH GABARITA

Jungheinrich vertikalni lift je samostalni, automatizovani sistem za skladištenje i snabdevanje. Uz pomoć lifta pojedinačne tacne sa robom se skladište na različitim visinama, prema potrebi tacne se premeštaju i dostavljaju operateru na otvor gde se vrši preuzmanje.

• Vertikalni sistem podizanja savršeno odgovara robi različitih gabarita i vrsta. Na taj način, omogućen je visok stepen fleksibilnosti čak i ako se vrsta i obim vašeg inventara promene.

VERTIKALNI KARUSEL SISTEM SKLADIŠTENJA PRK – ZA STALNO POTREBNE SITNE STVARI

Jungheinrich vertikalni karusel sistem je automatizovan vertikalni karusel. Izgrađen je od sistema nosača i pogodan je za razne kontejnere/kutije za skladištenje. Roba se rotacijom nosača premešta u operativni prostor, krećući se najkraćim putem.

• Vertikalni karusel sistem posebno se pokazao korisnim kada je reč o robi sitnijih gabarta, za skladištenje sa visokom učestalošću pristupa robi. Efikasnost se ogleda u boljem odnosu komisioniranja.

1. PREDNOST: UŠTEDITE DO 85% PROSTORA ZA SKLADIŠTENJE

Konvencionalno skladištenje sa klasičnim policama za sitnije artikle, zahteva puno prostora za police i prolaze između njih. Naš vertikalni lift ili karusel skladišni sistem se gradi u visinu. Navedeni sistemi skladištenja ukrajaju skladište predmeta na najmanji mogući potreban prostor i time se omogućava ušteda dragocenog prostor za skladištenje, koji se
može koristiti za druge namene.

2 . PREDNOST: SKRATITE SVAKODNEVNE DISTANCE

Operater u statičkom skladištu mora proći prilično velike udaljenosti prilikom biranja artikala u toku procesa komisioniranja. U zavisnosti od mesta skladištenja, oni će dohvatiti artikal savijanjem, istezanjem ili izvijanjem u nekim pozicijama. Našim lift ili karusel sistemom ovo postaje stvar prošlosti. Artikli dolaze operateru dok je operater u radnom, ergonomskom položaju. Ovo omogućava da produktivnost bude značajno povećana u vašem skladištu.

3. PREDNOST: MINIMIZIRAJTE STOPU GREŠAKA / POGREŠNOG KOMISIONIRANJA

Greške su u osnovi neizbežne kod ručnog komisioniranja artikala. Uz naše sisteme lift ili karusela, možete uveliko smanjiti stopu pogrešno izabranih artikala. Ovo se može izvesti sa “pick-to-light” sistemima koji ukazuju na artikal koji se preuzima koristeći laserski pokazivač ili TIC matricu gde se očitavaju potrebne količine. Postoji i mogućnost integrisanja čitača bar-kodova i povezivanje sistema LRK / PRK na lokalni WMS/ERP ili bilo koji drugi sistem korisnika.

PREPUSTITE NAMA…

Ako se odlučite za sistem lifta ili karusela od Jungheinrich, dobićete višestruku korist. Iskoristite više od 60 godina Jungheinrich iskustva. Iz različitih logističkih opcija razvijamo optimalno rešenje za vas. Vaša Jungheinrich kontakt osoba iza sebe ima tim iskusnih stručnjaka iz oblasti protoka materijala, inženjeringa regalnih sistema, simulacija situacija svih tipova regalnih skladišta i viljuškara.

Jungheinrich doo
Zemunska 48, 22304 Novi Banovci
Tel: 022/342-950, 022/342-951 / Fax: 022/343-060
office@jungheinrich.rs
www.jungheinrich.rs

 

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije