DP WORLD i DHL lanac snabdevanja počinju da rade na 44,780m2 logističkom centru

Potpuno automatizovan objekat biće spreman za rad početkom 2023. godine

Nedavno je započeta gradnja skladišta od 44.780 m² za DHL Supply Chain u luci DP World London Gateway, u njihovom Logističkom parku. Već je započeta priprema zemljišta, a izgradnja glavne zgrade očekuje se početkom 2021. godine. Posle izgradnje, DHL će objekat iznajmiti od kompanije DP World.

Skladište visoko 42 metra imaće 36 metara unutrašnje visine i zapreminu ekvivalentnu 645 olimpijskih bazena. Objekat će biti potpuno automatizovan i spreman za rad početkom 2023. godine.

Dozvola za izgradnju skladišta dobijena je nakon samo 24 dana putem posebnog programa koji obezbeđuje London Gateway. Pri završetku izgradnje, ovaj objekat će biti najveći u celom Logističkom parku London Gateway-a.

Sa ovom izgradnjom DHL se pridružuje skupu od 9 kompanija koje već imaju svoje objekte u Logističkom parku – UPS, Dixons Carphone, MADE.COM, LIDL, Ceva Logistics, P&O Ferrymasters, Halo Handling (SH Pratt), Ziegler UK i Compagnie Fruitiere.

Parcela 3040 na kojoj DHL gradi svoje skladište nalazise u centru London Gateway logističkog parka, čime je DHL obezbedio direktan pristup najumreženijem trgovinskom središtu u Velikoj Britaniji. Sa naprednim lučkim i železničkim terminalima, kompanije koje imaju svoja skladišta u Logističkom parku postaju deo multimodalnog lanca snabdevanja koji je brži, jeftiniji i održiviji.

Partneri

Najpopularnije