DB Schenker koristi pick-by-vision rešenje

DB Schenker je uspešno primenio Picavi pametne naočare u operacijama komisioniranja, sa ciljem da uvede pametna skladišna rešenja kao standardnu proceduru na više lokacija. Tokom probnog perioda, aplikacija za pametno komisioniranje detaljno je ispitana u Bremenu i Rodgauu u Nemačkoj, dok je tim u Rodgauu kombinovao rešenje sa pametnom rukavicom za skeniranje ProGlove.

Picavi koristi Google  naočare za projekciju potrebnih informacija u vidno polje korisnika. To znači da radnici u skladištu imaju na raspolaganju obe ruke za svoj osnovni posao rukovanja artiklima umesto da drže ručne skenere ili papire. Ovo inovativno, handsfree rešenje maksimizuje produktivnost uz minimiziranje grešaka.

ProGlove je inteligentna rukavica za skeniranje koja se aktivira pritiskom na dugme na rukavici, omogućavajući radnicima da koriste obe ruke za komisioniranje i dodatno povećavaju produktivnost. ProGlove se već koristi u skladištu DB Schenker-a u Echingu, blizu Minhena. Lokacija DB Schenker-a u Bremenu nudi ugovorna logistička rešenja za automobilsku industriju. Upotreba naočara Picavi dovela je do merljivog i direktnog povećanja efikasnosti u odnosu na prethodno korišćene ručne skenere. Zaposleni su pohvalili ergonomske prednosti i lakoću upotrebe nove opreme.

Saradnja sa Picavi-jem je najnoviji projekat u oblasti digitalizacije i inovacija. DB Schenker intenzivno radi na stvaranju skladišta budućnosti. Drugi nedavni primeri uključuju obuku za viljuškariste pomoću virtuelne stvarnosti i  primenu egzoskeleta za oslobađanje radnika u skladištima od teških tereta.

Da li ste unapredili Vaše skladište? Koji sistem za pikovanje birate? Pick by voice, Pick by light ili Pick by Vision? Ili ste još uvek za “staru školu”? Pišite nam na Profilima Logistika&Transport na društvenim mrežama. Razmena mišljanja je od velikog zanačaja za one koji sada donose odluku o odabiru načina pikovanja.

Partneri

Najpopularnije