April 2022

Tema broja: Intralogistika - MODULA Automatizovana vertikalna skladišta - OmniPro; Autostoperski vodič kroz veštačku inteligenciju - Trasing; Intralogistika distributivnih centara kroz primenu softverskih rešenja...

Februar 2022

Tema broja - Intermodalni transport: Razvojni projekti i investicije – Agencija za upravljanje lukama; Luka Konstanca - evropski izlaz na...

Novi broj

April 2022

Februar 2022

Decembar 2021

Oktobar 2021

Avgust 2021

CTP Invest nastavlja da širi najveći industrijski park u Srbiji

Holandska firma CTP Invest je vodeći vlasnik i operator poslovno-industrijskih parkova u Centralno- Istočnoj Evropi. Portfolio kompanije obuhvata preko 6,3 miliona kvadrata poslovno-industrijskog prostora u 7 zemalja širom CEE, u kojima se nalazi preko 500 renomiranih klijenata iz raznih industrija, kao što su Pepsico, Tehnomanija, BMTS, Yanfeng, DHL, IBM, Oracle, Bridgestone, Honeywell, Lufthansa itd.

Od početka poslovanja u Srbiji u Septembru 2017. godine, CTP je pokrenuo brojne projekte i trenutno u svom portfoliju poseduje 7 objekata , dok je još 6 objekata u fazi izgradnje, odnosno projektovanja, čime je došao do ukupne površine od 355.000 kvadrata prostora, što CTP dovodi na lidersku poziciju na Tržištu Industrijskih nekretnina u Srbiji, sa preko 64% tržišnog učešća i indeksom popunjenosti prostora od 96%.

Uz značajne investicije u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, CTP nastavlja sa širenjem svog portfolija i privodi kraju izgradnju drugog objekta u Novim Banovcima, u okviru najvećeg industrijskog parka u Srbiji – CTPark Beograd Sever – koji će tržištu ponuditi dodatnih 30.000m2 prostora premijum A klase. Izgradnja drugog objekta sledi uspešnu izgradnju i izdavanje prvog objekta “NBC2” od 20.000m2 i akviziciju Eyemaxx Beta površine 30.000m2, zajedno sa dodatnim zemljištem sa potencijalom za izgradnju 15.000m2.

U nameri da izgradi jedan od najvećih industrijskih parkova u Srbiji, kompanija CTP Invest kupila je zemljište površine 15,3 hektara tokom 2019. godine. Radovi na izgradnji prvog objekta u okviru industrijskog parka su završeni u Decembru 2020. kada se prvi zakupac – Tehnomanija, uselio i zakupio ceo objekat.

Glavna odlika CTPark Beograd Sever, pored kvaliteta, jeste i odlična lokacija. Naime, Park je strateški pozicioniran između dva najveća grada u Srbiji – Beograda i Novog Sada, neposredno uz Autoput A1 (E75). Lokacija pored same raskrsnice Novi Banovci daje mogućnost jednostavnog pristupa auto-putevima, što je od velike važnosti za buduće investitore. Takođe, značajna prednost je odlična povezanost sa Novim Sadom, Beogradom, Nišom, kao i Zagrebom, Budimpeštom i Temišvarom, Solunom, Sofijom itd.

Moderan prostor i odlična pozicioniranost CTParka Beograd Sever pogodni su za “first mile” logistiku (dopremanje robe do prodavca ili distributera) i proizvodnju. Udaljenost od centra Beograda od samo 20 kilometara, blizina Novog Sada, Inđije, Batajnice, Stare Pazove i okolnih mesta predstavljaju posebnu pogodnost, zbog lako dostupne radne snage. Naime, područje koje pokriva 2,5 miliona ljudi može se obići za svega 40 minuta vožnje.

Finalizacija izgradnje objekta NBC1 planiran je za Avgust 2021. godine, kada se očekuju primopredaje prostora sa prvim zakupcima, a iz kompanije ističu da su otvoreni za saradnju kako sa malim i velikim domaćim kompanijama, tako i sa inostranim partnerima, kao i da kompanija ima dugoročne planove u Srbiji i veliku zainteresovanost za dalja ulaganja – ’’Sa našim klijentima stvaramo dugoročna partnerstva, mi ne gradimo samo objekte, već gradimo partnerstva, a isporučujemo business smart rešenja koja ne služe samo potrebama naših klijenata, već potrebama njihovih zaposlenih, kao i potrebama lokalnih zajednica’’.

EKSPANZIJE ŠIROM SRBIJE

Pored CTPark Beograd Sever, u julu 2019. godine, Kompanija CTP Invest je izgradila objekat od 14.000 m2 (SIM1), kao dodatak u okviru CTPark Beograd Zapad u Šimanovcima. Investicija od 5.000.000 evra je završena u rekordnom roku i objekat je u potpunosti izdat klijentima SIKA i Emmezeta. U okviru CTPark Belgrade West, CTP poseduje još jedan objekat (SIM2) u kojem posluje renomirana kompanija Phoenix Pharma.

Tokom 2021. godine kompanija planira i početak radova na još jednom objektu u okviru CTPark Beograd Zapad. Objekat SIM3 će ponuditi dodatnih 7.000 m2 premijum industrijskog prostora A klase tržištu, a završetak izgradnje je planiran za kraj 2020. godine.

Uz Beograd, CTP je trenutno aktivan i u drugim gradovima Srbije. Kompanija je tokom 2019. godine u okviru CTPark Kragujevac izgradila objekat od 25.000 m2 – objekat KRG1. CTPark Kragujevac nalazi se severno od Kragujevca, na glavnoj severno – južnoj arteriji koja povezuje Srbiju sa severnom Evropom. Izgradnja i isporuka objekta je završena u rekordnom roku – naime u januaru 2019. godine kupljeno je zemljište za ciljem daljeg razvoja objekta, a zakupac Yanfeng Automotive Interiors je već u novembru ušao u novoizgrađen prostor i započeo proizvodnju. Yanfeng Automotive Interiors svetski je lider u proizvodnji automobilskog enterijera. Sa sedištem u Šangaju, kompanija ima oko 118 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom sveta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobila. Fabrika u Kragujevcu je prva te kompanije u Srbiji, ostrojenje projektovano za 800 zaposlenih. Pored Yanfeng Automotive Interiors, u okviru objekta se se tokom 2021. Godine useljava još jedna divizija kompanije Yanfeng, i to Yanfeng Safety systems, koja će zakupiti površinu od 5.000m2 u okviru objekta.

CTP u Maju 2021. Godine uspešno i u rekordnom roku završio izgradnju proizvodnog objekta KRG2, veličine 30.000 m2 i predao klijentu Yanfeng Seating koji će Gradu Kragujevcu doneti preko 350 radnih mesta.

U Novom Sadu, koji nosi epitet jednog od najvećih istraživačkih i obrazovnih centara u centralno-istočnoj Evropi, kompanija je uspešno završila izgradnju prvog objekta u okviru CTPark Novi Sad – NVS1. Objekat predstavlja jednu od najmodernijih fabrika u Srbiji. Tokom 2020. godine, prvi zakupac – BMTS Technology (Bosch Mahle Turbo Systems) ulazi u prostor i započinje svoju proizvodnju. BMTS Technology je jedan od vodećih proizvođača turbina (turbočardžera) na svetu.

Pored BMTS, u okviru objekta, svetski renomirana kompanija Continental se tokom Aprila uselila u objekat, u kojem će se raditi na razvoju napredne elektronike za automobilsku industriju, te će u samom pogonu raditi veliki broj inženjera.

 

CTP Invest
www.ctp.eu
Starine Novaka 23, Beograd
066 888 9563 jovan.dobric@ctp.eu
066 888 9762 ivica.velickovic@ctp.eu

 

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije