Austrijska pošta ulaže u automatizaciju svojih logističkih centara

Austrijska pošta odlučila je da investira u 2 nova projekta automatizacije svojih objekata u Talgauu i Volfurtu. Ova kompanija je vodeći austrijski dobavljač logističkih usluga, čije su glavne poslovne aktivnosti visokokvalitetni transport i dostava pisama, pošiljaka direktne pošte, štampanih medija i paketa.

Kako bi minimizirali mogućnost za greške izazvane ljudskim faktorom, angažovali su kompaniju Fives, koji su proučavali najprikladnija rešenja za operativne potrebe Austrije Post. U oba predložena rešenja, GENI-Belt tehnologija poprečnog konvejera je centralni deo skladišta: opremljena je automatizovanim GENI-feed indukcionim linijama, akumulacionim žljebovima i odredištima za dovod rolnih kaveza i teleskopskim transporterima.

Posebnost projekta Volfurt je instalacija sistema: planirana je u fazama kako bi se osigurala proizvodnja kupca tokom svakodnevnih operacija. Fives su, kao rešenje dobavljača “ključ u ruke”, proučavali detaljan akcioni plan za instaliranje dela sistema za pretovar, dok je stari u funkciji, demontirali trenutnu tehnologiju i skladište stavili u rad bez ikakvih prekida.

Kada automatizacija procesa bude završena, što se očekuje ovog leta, objekti će isporučivati 6.500 i 8.000 paketa na sat.

Partneri

Najpopularnije