Analiza poslovnih podataka za optimizaciju skladišta

Optimizacija skladišta je postala veoma značajan proces u toku prethodne decenije, bilo da se radi o redizajnu postojećih objekata ili o izgradnji novih.

Optimalan rad skladišta je postignut kada je svaki korisnik skladišnih usluga u potpunosti zadovoljan vremenom i kvalitetom izvršenja svojih zahteva. Istovremeno, operateri u skladištu teže da sve skladišne operacije budu realizovane u najkraćem mogućem vremenskom roku, uz minimalno korišćenje raspoloživih resursa, a sve to usred promenljivih eksternih uticaja na rad skladišta.

Optimizacija je postizanje najefikasnijeg mogućeg rada skladišta u datom trenutku vremena. Izraz – u datom trenutku vremena – treba da naglasi postojanje uticaja koje svako skladište trpi, bilo da se radi o unutrašnjim, kao što su promena strategije kompanije i dodavanje novih proizvoda, ili spoljašnjim, kao što su promene na tržištu, promena zahteva klijenata, promena pakovanja određenih proizvoda od strane dobavljača, itd. U zavisnosti od stepena jačine ovih uticaja direktno zavisi i stepen fleksibilnosti projektovanog skladišta.

Partneri

Najpopularnije