AGILOX – inteligentno vođeno vozilo (IGV) za novo iskustvo u proizvodnji i skladištu

Patentiran sistem okretanja za 360⁰, SWARM inteligencija i potpuna autonomija u radu samo su neke od karakteristika ovog inovativnog inteligentno vođenog vozila koje stiže iz austrijske kompanije Agilox.

Slovenačka kompanija Gram Commerce, kao zvanični zastupnik kompanije AGILOX Systems GmbH za područje Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Makedonije u svom prodajnom programu nudi AGILOX ONE i AGILOX OCF inteligentno vođena vozila, koja su svoju primenu već našla u proizvodnji i skladištima – na utovaru, istovaru, ali i u okviru redovnih skladišnih operacija, poput komisioniranja. Pored toga, ova vozila omogućavaju i nadogradnju postojeće skladišne opreme (ulaznog – izlaznog dela proizvodnih linija, industrijskih vrata, automatskih paletnih liftova…)

Gram Commerce d.o.o. osnovana je 1992. godine u Mariboru, a u njihovom portfoliju su složena rešenja za automatizaciju u proizvodnji, skladištenju i otpremi robe, koja su nastala kao nastavak rada na polju transportnih sistema, robotike, klasičnog paletizovanja, liftova, manipulativnih uređaja, električnih vozila Multi-Mover, zaštitne opreme… Oprema koju distribuiraju izrađena je od najkvalitetnijih materijala, što korisniku garantuje duži vek  opreme i visok nivo sigurnosti u radu. Fokus im je na automatizaciji procesa – kako bi se smanjili troškovi, kao i povećala efikasnost i efektivnost. Većina rešenja se implementira „ključ u ruke“, a izrađuje individualno za svakog kupca. U njihovim referencama su kako multinacionalne, tako i manje kompanije, koje, zbog izuzetno pozitivnog iskustva iznova poklanjaju poverenje kompaniji Gram Commerce, te sa nekima saradnja traje već više od dve decenije. Prodajno tržište ove kompanije su Srbija, Bosna i Hercegovina i Severna Makedonija i zemlje EU.

Moto kompanije je: „Verujemo da optimalna automatizacija proizvodnih i logističkih procesa dugoročno povećava operativnu efikasnost i smanjenje troškova“.

Do pojave Agilox inteligentno vođenih vozila, Gram Commerce je logističke probleme svojih klijenata rešavao transporterima, liftovima, AGV uređajima, a ostala su otvorena pitanja kako rešiti probleme u proizvodnji i skladištu, gde postoje velika prostorna ograničenja. Kako bi rešili taj problem kod svojih klijenata, započeli su sa uvođenjem IGV.

KARAKTERISTIKE AGILOX INTELIGENTNO VOĐENOG VOZILA:

  • AGILOX je sa svojim patentiranim pogonom pokretljiviji i okretniji od bilo kog drugog vozila unutar skladišta – može se okretati u mestu za 360 stepeni, može ići napred – nazad, izbegava prepreke
  • Može se kretati u najužim prolazima, može da otvara brza vrata, podiže palete koje su  koso postavljene
  • Radi uz pomoć inovativnog softvera
  • Ima pogon na 4 točka, što garantuje minimalan radijus kretanja
  • Najefikasniji 24-časovni rad sa inteligentnim ciklusima utovara, minimalnom vlastitom težinom
  • Rute su optimizovane i razmena informacija između IGV vozila je besprekorna
  • Jednostavna instalacija – dovoljan WLAN i struja za punjenje vozila
  • Model Agilox ONE karakteriše maksimalan kapacitet podizanja tereta visine 1 m od 1.000 kg i sve to uz pomoć maksimalne brzine od 1.4 m/s, dok se model Agilox OCF može pohvaliti snagom za podizanje tereta do 1.500 kg, a maksimalna visina podizanih predmeta je 1.6 m.

GRAM COMMERCE D.O.O.
Užiška ulica 4, Maribor, Slovenija
+386 41 755921
www.gramcommerce.si, info@gramcommerce.si

Možda Vas interesuje još:

 

Partneri

Najpopularnije