ADECO I BEOLOGISTIKA – zajedno na projektu novog distributivnog centra

Adeco doo iz Novog Sada, jedan od lidera na našem tržištu u oblasti proizvodnje motornih i industrijskih ulja i specijalnih tečnosti, je, usled velikog poslovnog rasta, započela realizaciju projekta izgradnje novog distributivnog centra, s ciljem objedinjenja svih procesa u sedištu kompanije.

Za izradu projektne dokumentacije je angažovana kompanija za projektovanje i inženjering, Tim Inženjering Sistem doo iz Novog Sada iz Novog Sada, a kao konsultant u oblasti tehnologije skladištenja je odabrana firma Beologistika doo.

Beologistika je kreirala Projekat tehnologije skladištenja koji sadrži definisan kapacitet skladišta po svim zonama na osnovu analize logističkih parametara svakog artikla, definisanje vrste i kapaciteta potrebne skladišne opreme, projektovanje materijalnog i informacionog toka, kao i izradu projektnog zadatka za implementaciju WMS rešenja.

“Svaki projekat tehnologije distributivnog centra sadrži svoje specifičnosti, ali se na kraju sve zasniva na odnosu timova koji su zaduženi za rukovođenje projektom. Realizaciju ovog projekta i implementaciju optimalnog rešenja je uveliko olakšalo dugogodišnje iskustvo i veoma pozitivan stav Miloša Gvozdenovića, komercijalnog direktora firme Adeco, kao i kolega iz sektora logistike, Aleksandre Popović i Siniše Stojimenovića, koji su bili otvoreni za naše predloge i savete. Sigurni smo da će ovaj korak u razvoju podići Adeco na nivo jedne od najznačajnijih kompanija iz ove oblasti industrije na
teritoriji Srbije i regiona.”

Bojan Ćuk, vođa projekta iz kompanije Beologistike doo.

O započetoj saradnji, svoj utisak je izneo i komercijalni direktor kompanije Adeco, Miloš Gvozdenović.

“Adeco je posle, gotovo, tri decenije poslovanja iznova prerastao svoje kapacitete, te se pojavila realna potreba za projektovanjem novog distributivnog centra. Iako smo se nadali da smo dolaskom na postojeću lokaciju, pre osam godina, podmirili potrebe kompanije u smislu kapaciteta skladišta za narednu deceniju, brži rast poslovanja od projektovanog doveo je do odluke o izgradnji novog distributivnog centra. U početku smo interno pokušavali da postavimo tehnologiju logistike, skladišta i svih povezanih procesa, ali je nedostatak iskustva i znanja na tom polju onemogućio našu početnu ideju i doveo do saradnje sa profesionalcima u ovoj oblasti – Tim inženjeringom i Beologistikom, uz koje ćemo doći do distributivnog centra koji će biti visokofunkcionalan i visokooperativan, što će poslovanje naše kompanije pozicionirati na još viši nivo.“

Miloš Gvozdenović, komercijalni direktor Adeco doo

Adeco doo iz Novog Sada, kompanija koja se bavi proizvodnjom motornih i industrijskih ulja i specijalnih tečnosti za motorna vozila, mehanizaciju i industriju, osnovana je 1991.
godine. Danas zapošljava oko 70 ljudi i manji broj spoljnih saradnika. Pored sopstvene laboratorije, stalni kontakti sa laboratorijama, institutima i univerzitetima širom zemlje i inostranstva, doprinose neprestanom praćenju novih trendova i modernih tehnologija u proizvodnji prerađevina nafte. Danas izvoz čini oko 40% ukupne proizvodnje kompanije, a Adeco svoje proizvode plasira na tržišta preko 15 zemalja. Pored širokog asortimana proizvoda (preko 200 artikala), svojim kupcima nudi i kompletnu servisnu i tehničku podršku u primeni, kao i logističku podršku u servisiranju dopreme robe.

Beologistika od svog osnivanja na tržištu regiona pruža usluge konsaltinga i projektovanja u oblastima intralogistike i upravljanja lancima snabdevanja. Kompanija je realizovala veliki broj skladišnih projekata, od dizajniranja skladišnih objekata, preko izrade tehnologije skladištenja, do projektovanja i instalacije skladišnih sistema.

Partneri

Najpopularnije