Osnovana prva Panevropska transportna kooperacija

Prošlog mececa, TKA Transport Kombi AS d.o.o zvanično je osnovao Panevropsku transportnu mrežu Paneco, zajedno sa logističkim mrežama Kommodus (Poljska), Cargo24 (Švajcarska), ABC Business Network (Italija) i ELVIS (Nemačka). Ova Mreža alijansi, u saradnji sa još 15 lokalnih partnera već opslužuje sve glavne ekonomske zone u Evropi, od samog početka, u sektorima zbirnog i parcijalnog transporta.

  • Prevoz zbirnog i parcijalnog tereta u svaku evropsku zemlju
  • Realizacija i organizacija putem jedinstvene IT platforme
  • Operativni početak Paneco-a je u julu 2021.godine

Kompanija posluje kao javno preduzeće sa sedištem u Zugu, Švajcarska. Početak operativnog poslovanja planiran je za jul 2021. godine.

“Evropa je jedna od najvećih ekonomskih zona na svetu. Međutim, mala struktura kao i jezičke barijere otežavaju brojnim malim i srednjim logističkim preduzećima uspostavljanje međunarodnih poslovnih modela,”  kaže CEO kompanije Slaviša Šuleić.

Kao rezultat toga, unosan pristup zbirnim i parcijalnim teretima na tržištu sa velikim prometom bio je isključivo rezervisan za logističke lidere. Sa Paneco-m, mali i srednji logistički sistemi, kao i prevoznici sada takođe mogu da učestvuju u ovom atraktivnom poslu i ponude Panevropske prevoze zbirnih i parcijalnih tereta po konkurentnim uslovima.

“Ranije, zbog nedostatka obima posla, imali smo otežavajuće okolnosti organizacije prevoza manjih pošiljaka u više različitih zemalja Evrope na dnevnom nivou”, kaže Šuleić za Logistiku&Transport.

Paneco mreža rešava ovaj problem povezivanjem svih ekonomskih zona svakodnevnim linijama između velikog broja HUB-ova i Cross dock stanica. Osnovu za to pruža posebno razvijena, online IT platforma, integrisana sa lokalnim sistemima kao nadređena jedinica i obezbeđuje protok podataka između povezanih kompanija i kooperacija.

“Koristimo postojeće nacionalne strukture i tarife. Na ovaj način čak ni međunarodna pošiljka više ne zahteva poseban tretman. Koristeći savremeni softver za prevođenje, kompanije mogu da komuniciraju i na svojim nacionalnim jezicima. To sistem čini veoma korisnim. Sada, svaki povezani logistički partner može svojim kupcima ponuditi dobre cene, tranzitno vreme i informacije o praćenju pošiljke, čak i za samo jednu paletu iz bilo kog dela Evrope do Tirane u Albaniji”, dodao je Šuleić.

Zvaničnom osnivanju kompanije u prethodnih mesec dana prethodile su gotovo dve godine intenzivne pripreme. Početni razgovori u vezi sa tim već su održani na Minhenskom sajmu transporta 2019. Pored IT platforme za umrežavanje kompanija, naknadno su postepeno razvijeni tarifni modeli i koncepti prevoza, kao i kontrola obima i kvaliteta.

Kroz četri nacionalne alijanse i uz trenutno 15 lokalnih partnera, ova jedinstvena mreža, od Finske na severu, do Grčke na jugu, već pokriva sva važna ekonomska evropska područja. Međutim, osnivači nisu zadovoljni trenutnim nivoom poslovne aktivnosti. Cilj je proširiti Paneco-ve usluge na ceo kontinent. Operativni početak Paneco-a planiran je za jul ove godine.

www.tka.rs
www.paneco.eu
prodaja@tka.rs
+381 (0)26 41 55 421

Možda Vas interesuje još:

 

Partneri

Najpopularnije