Avgust 2021

  Tema broja: Informacioni sistemi u logistici i transportu - 10 razloga zašto je digitalna transformacija neophodna u logistici;...

Jun 2021

Tema broja: Drumski transport i komercijalna vozila - Veći, praktičniji, efikasniji, inteligentniji - 100% CADDY; Umor vozača u...

Jedan od evropskih lidera na srpskom tržištu – Intervju: Vlatko Đuriček, direktor kompanije CTP Invest Srbija

Početkom 2019. godine, tim kompanije CTP Invest je uspešno završio razvoj dva projekta najpre je u februaru 2019. godine započeta izgradnja objekta SIM1, koji je dodat CTParku Beograd Zapad. Radovi su završeni u julu iste godine, u dogovorenom roku, čime je isporučeno dodatnih 13.000m2 skladišnog prostora, u koje je uloženo oko 5 miliona evra.

Ovaj objekat dodat je već postojećem portfoliju na lokaciji u Šimanovcima, na koju je 2017. godine CTP ušao kupovinom logističkog centra Phoenix (SIM2) na taj način priključujući dodatnih 10.000 m2 svom međunarodnom portfoliju. Vrednost novog prostora je prepoznata u veoma kratkom roku, što potvrđuje i popunjenost od 100% do kraja godine od strane dva poznata zakupca – Emmezeta i Sika.

Južno prema centralnoj Srbiji, CTPark Kragujevac dobio je svoj prvi objekat, i useljenje zakupca Yanfeng automotive Industries, vodećeg svetskog dobavljača elemenata automobilskog enterijera, sa preko 110 objekata širom sveta. Izgradnja nove fabrike je završena u rekordnom roku. Potraga i kupovina zemljišne parcele započeli su u januaru 2019. godine, a objekat je završen i predat zakupcu krajem novembra. CTP je uložio oko 20
miliona evra u ovaj park i raspolaže dodatnim zemljištem za dalju ekspanziju, što je veoma važno jer je Kragujevac strateški lociran grad i nudi visokokvalifikovanu radnu snagu, zahvaljujući gradskom tehničkom Univerzitetu i dugoj tradiciji u inženjerstvu.

O daljim planovima CTP Invest Srbija razgovarali smo sa Vlatkom Đuričekom, direktorom
kompanije CTP Invest za Srbiju.

Koje aktivnosti predstoje CTP Investu u Srbiji ove godini?
Već u prvom kvartalu 2020. započinjemo veliki projekat, razvijanjem najvećeg industijskog
parka u Srbiji – CTPark Beograd Sever, koji će biti lociran u Novim Banovcima. CTP je prošle godine kupio zemljište od 15,3ha, upravo sa ciljem daljeg razvoja. CTPark Beograd Sever se nalazi odmah pored autoputa A1, što ga čini strateški pozicioniranim između Beograda i Novog Sada, dok je od centra Beograda udaljen svega 20 minuta. Blizina autoputa omogućava odličnu povezanost sa Zagrebom, Budimpeštom i Temišvarom.

Kakva je struktura logističko – distributivnog centra planirana i koju površinu će zauzimati?
U okviru najvećeg logističkodistributivnog centra biće tri odvojene zgrade (NBC1, NBC 2 i NBC3) sa preko 70.000 m2 modernog industrijskog prostora A klase. Početak izgradnje zgrade NBC2 očekuje se u februaru, dok će u trećem kvartalu 2020. godine biti dostupna zakupcima.

Partneri

Najpopularnije