Gebrüder Weiss – Efikasnije, brže, jednostavnije

Kompanija Gebrüder Weiss ističe da su u užurbanim vremenima današnjice brzina i informacija u realnom vremenu ključ za uspešno poslovanje. Branch menadžer asistent Ivana Zečević, približila nam je kompanijske strategije digitalizacije kroz myGW portal, dok smo u razgovoru sa Miloradom Milanovićem, proces menadžerom otkrili sve pojedinosti o NewWork konceptu.

KOJE KORISTI KLIJENT IMA OD myGW PORTALA?

Ivana: myGW-it‘s that simple! Kao što i sam slogan kaže, prva odlika portala je jednostavnost u korišćenju. Čim prvi put pristupite portalu, shvatite koliko je pregledan i napravljen da bude korisniku jednostavan za upotrebu. Želeli smo da naši klijenti imaju sve informacije vezane za saradnju sa nama na jednom mestu, da budemo transparentni i fer partner, jer se samo tako stiče lojalnost. Shvatili smo da u ovakvim užurbanim vremenima, brzina i informacija u realnom vremenu su ključ za uspešno poslovanje i omogućili smo našim klijentima pristup portalu sa svih modernih uređaja, da četuju sa nama, imaju pristup dokumentima kada god im je potrebno itd. myGW portal u realnom vremenu transparentno pruža informacije o pošiljkama – za drumski, vazdušni i pomorski transport, kao i logistiku. Globalno, myGW portal koristi više od 6.500 klijenata i 16.500 korisnika u 26 država.

OD KADA VAŠI KLIJENTI MOGU DA KORISTE myGW PORTAL I KAKVA SU DOSADAŠNJA ISKUSTVA?

Ivana: Naši klijenti su vrlo brzo uvideli da imaju velike koristi od myGW portala. Umesto da nam šalju mejl ili pozovu telefonom da provere gde im je pošiljka ili faktura, ili im treba ponuda za neku našu uslugu, to sada mogu da obave uz samo par klikova u bilo koje doba dana na svom uređaju. Efikasnije je, brže i jednostavnije. Takođe se trudimo da osluškujemo potrebe naših klijenata i da neke stvari koje su im potrebne, kao na primer izveštavanje, integrišemo i da ga što više unapredimo i poboljšamo. Portal je nastao iz želje da nastavimo našu strategiju digitalizacije usluga koje nudimo našim klijentima Tako, skoro 2 godine nakon pokretanja myGW portala više od 10% naših klijenata svakodnevno koristi portal. Od novembra 2020. je više od 200.000 pošiljaka ispraćeno putem myGW portala. Rezultat od 5 zvezdica, prema istraživanju zadovoljstva klijenata govori da smo na pravom putu!

NEWWORK KONCEPT JE RELATIVNO NOVA IDEJA. KAKO I ZAŠTO SE GW ODLUČIO DA POČNE SA PRIMENOM NEWWORK-A?

Milorad: Gebrüder Weiss se uvek trudi da bude korak ispred svog vremena i da ako već ne postavlja, prati u korak trendove. Otud i ideja, potreba i želja za NewWork-om. Naša filijala se prijavila da bude pilot filijala za ovaj uzbudljiv i inovativan projekat. To znači da ćemo biti uključeni od samog početka, što nam daje mogućnost da imamo ključnu ulogu u oblikovanju budućih procesa kao i da pomognemo u oblikovanju budućnosti GW-a. NewWork, kao nova digitalna radna osnova u GW-u znači da se olakša svakodnevni rad, pojednostavi komunikacija i da se promoviše saradnja između sektora. NewWork omogućava da naši zaposleni jednostavnije i efikasnije rade, imaju pristup dokumentima i na pametnim uređajima, dele informacije i dokumenta na odgovarajući način. Isto tako, da nismo postavili temelje za NewWork pre početka covid-a, rad od kuće i svi ostali izazovi koji su sa tim došli bi bili mnogo teži da se savladaju.

KAKO ĆE SE ODVIJATI UVOĐENJE NEWWORK-A U GW?

Milorad: Imamo tim naših „šampiona“ koji aktivno učestvuju, uče i prenose znanje na sve kolege u kompaniji. Uvođenje NewWork-a nam daje mogućnost da preispitamo postojeće procese, da uvedemo neophodne promene i pojednostavimo stvari, kao i da garantujemo zaposlenima idealno radno mesto koje ih motiviše i inspiriše. Takođe, informacije i dokumenta se dele na efikasniji način, a zastarela dokumenta i više verzija nekog dokumenta konačno postaju istorija.

KOJE KORISTI ĆE VAŠI KLIJENTI IMATI OD TOGA?

Milorad: Sa novom organizacijom i mi ćemo biti mnogo brži i efikasniji u našim svakodnevnim administrativnim poslovima, i samim tim indirektno utičemo na bolju efikasnost što nam daje mogućnost da pružamo još bolju uslugu našim klijentima i da im se još više posvetimo. Takođe, sa novom organizacijom postoji mogućnost da se i klijentu dozvoli pristup pojedinim bitnim datotekama koje su njima od velikog značaja u vidu blagovremenog obaveštavanja o pošiljkama i statusima.

 

Gebrüder Weiss korporativna komunikacija
press@gw-world.com
Bundesstraße 110, A-6923 Lauterach
T +43.5574.696.2169
F +43.5.9006.2173

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije