Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/webvol5/hd/jdfsn1fgc5ttb48/logistikaitransport.com/public_html/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
Digitalizacija kao imperativ - logistikaitransport.com

Digitalizacija kao imperativ

Digitalizacija kao globalni trend koji je aktuelan već godinama, definitivno je uzela maha tokom pandemije. Ispostavilo se da su kompanije koje su na vreme prigrlile nove tehnologije i digitalizovale svoje procese mnogo brže i kvalitetnije odgovorile na izazove koje je vanredno stanje donelo.

„Industrija transporta i logistike se konstantno suočava sa promenama – pojavljuju se novi poslovni modeli, očekivanja kupaca i tehnologije. Digitalizacija svih procesa je definitivno jedan od glavnih trendova u logistici. To je ono što procese čini bržim, transparentnijim i lakšim za klijenta, a nas konkurentinijim.“, ističe Nataša Mraković, direktorka međunarodnog transporta u kompaniji Gebruder Weiss.

„Strateški cilj kompanije je da ponudi idealnu kombinaciju usluga na terenu i digitalnih alata. Ovom kombinovanom pristupu kompanija je dala naziv Best of both Worlds, ili, oslanjajući se na slogan GW moves – #WeMoveSmarter. Razvili smo mnoga softverska rešenja, kao što su praćenje pošiljki u realnom vremenu, digitalno merenje tereta, korišćenje veštačke inteligencije u planiranju transporta ili izračunavanja očekivanog vremena dolaska pošiljke (ETA)“.

Nataša Mraković, direktorka međunarodnog transporta

Na pitanje da li su digitalna rešenja doprinela kompaniji da se lakše i brže prilagodi situaciji izazvanoj COVID-19 pandemijom, Nataša kaže: „Apsolutno! Prema istraživanju Privredne komore Srbije, e-trgovina u Srbiji je udvostručena tokom vanrednog stanja. Na našu industriju se ta činjenica odrazila kroz povećanu tražnju usluge kućne dostave. Očekuje se da će se rast kupovine i prodaje preko interneta nastaviti i u narednom periodu, i mi smo spremni da to ispratimo. Ono što je takođe važno da naglasim jeste da iako digitalizacija postaje imperativ, to svakako neće zameniti lični kontakt s klijentima, što je i dalje ključni faktor u našem poslu.“

Kada se radi o planovima za budućnost Nataša navodi da će u predstojećim mesecima, kompanija Gebruder Weiss tržištu predstaviti nove digitalne usluge. Tokom ove godine biće pokrenut i myGW portal namenjen klijentima, koji predstavlja okvir za sve pojedinačne funkcije. Sa druge strane, digitalne tehnologije omogućavaju i napredak zaposlenih pa je njima tako dostupna elektronska platforma za učenje online „myOrangeCollege myOC“, koja u skladu sa motom “povezuje me – pokreće me” nudi svim zaposlenima mogućnost povezivanja bez granica.

Partneri

Najpopularnije