U omnichannel svetu, biti karika koja povezuje

Koliko god verovali da smo spremni da odgovorimo izazovima tržišta, činjenica je da se danas agilnost jedne kompanije meri upravo po tome koliko brzo može da se prilagodi novonastalim okolnostima. Svet je kao nikada do sada postao mesto koje ima jedinstvene probleme, a potraga za rešenjem se uveliko svodi upravo na kariku koja povezuje sve – logistiku.

Omnichannel pristup krajnjem kupcu pomerio je granice očekivanja u smislu brzine i jednostavnosti usluge, pa u svetu u kom je sve dostupno na klik, od nas se očekuje da brzinom tog klika proizvod iz recimo Kine, isporučimo u Srbiji ili bilo gde drugo na svetu, gde brzina nije jedini imperativ, nego tek jedan od kriterijuma visokih standarda koje ispunjavamo u kompaniji Panšped. Panšped je svoju tržišnu poziciju gradio upravo na brzini kojom možemo da odreagujemo na zahteve klijenata. U kreiranju najboljeg rešenja, sagledavamo realnu potrebu svakog klijenta ponaosob i prema tim potrebama krojimo rešenje koje je za njega optimalno. U tom smislu objedinjena logistička usluga ima i imaće sve veći značaj, a svest o tome je odlika našeg pristupa klijentima.

Otvaranjem multimodalnih terminala u Srbiji, uvoz i izvoz brodskim kontejnerima doživeo je ogromnu ekspanziju. Uvedene su brojne železničke linije koje prevoze kontejnere iz luka Rijeka, Pirej, Bar i Koper, a izvesno je da će se u narednom periodu železnica osposobiti tako da može da poveća konkurentnost naše privrede. Cene prevoza su se na današnji dan ustalile na prihvatljivom nivou i operativni problemi širom sveta uspešno su rešeni, pa je izvesno da pričamo o stabilnosti u poslovanju u međunarodnoj trgovini. Panšped, uveliko već veteran među srpskim brendovima u domenu logistike, lider u železničkom transportu, godinama unazad na tržistu multimodalnog transporta ravnopravno parira globalnim standardima usluge u ovoj oblasti. Najveća potvrda našeg kvaliteta su ugovori sa najvećim brodarskim kućama: MSC, Maersk, CMA CGM, Hapaq Lloyd, COSCO, Evergreen. Prednosti našeg iskustva, danas na tržištu klijentima donose najkonkurentnije cene i sigurne isporuke. Panšped svim svojim klijentima pruža kompletnu uslugu po principu “ključ u ruke” što znači da obezbeđujemo apsolutno sve logističke usluge u celom lancu snabdevanja. Od 1996. godine smo u udruženju FIATA što znači da već gotovo tri decenije razvijamo mrežu agenata u doslovce svakoj zemlji na svetu kako bismo klijentima u svakom trenutku mogli da ponudimo optimalno rešenje.

Kada je to rešenje železnica, anšped se bavi prevozom železnicom raznih vrsta roba ili kontejnera utovarenih na odgovarajuće vagone i tako već više od 30 godina. Isto tako, organizuje i specijalne i vangabaritne pošiljke, kao i prevoz RID materija i opasnih tereta i to na prugama u regionu Balkana kao i centralne, jugoistočne i zapadne Evrope. Uz praćenje (tracking) vagona i dostupnost 24/7, naši klijenti su u svakom momentu u toku sa statusom njihovih pošiljki. Velika prednost naših rešenja je bimodalni Robno-transportni terminal koji se nalazi na ranžirnoj stanici Novi Sad, što podrazumeva prijem robe i kamionima i vozovima. Od 9 prijemnih koloseka, 2 ulaze u carinsko skladište što umnogome olakšava manipulaciju robom i kada su nepogodne vremenske prilike, a vrsta robe je takva da joj smeta vlaga ili neke druge atmosferske nepogode.

Usluge skladištenja su organizovane na dve lokacije u Novom Sadu, sa dva različita tipa skladišta na više od 20.000m2 carinskih, javnih, zatvorenih i otvorenih magacinskih kapaciteta. Skladište na Ranžirnoj železničkoj stanici Novi Sad koristimo kao Robno-transportni terminal. Skladište u industrijskom parku u Petrovaradinu je visoko regalno skladište za različite vrste robe koje pogoduju ovakvoj vrsti skladištenja. Na toj lokaciji nudimo sve usluge koje distributivna logistika zahteva, a to su pikovanje, pakovanje, stikerisanje kao i distribuciju robe putem naše sestrinske firme Pan Pro Logistics. Carinjenje podrazumeva širok spektar usluga, pa tako od nas možete da očekujete podršku na svakom koraku, od zastupanja klijenata pred carinskim organima, carinjenja robe kompletiranja i podnošenja potrebnih dokumenata, prijavljivanja i smeštaja robe pod carinski nadzor, izdavanje carinskih garancija za puštanje robe u slobodan promet, tranzitnih garancija NT i T1.

Zahvaljujući lokaciji sedišta naše kompanije u centralnom delu Vojvodine, prirodno smo okrenuti i ka organizaciji prevoza raznih poljoprivrednih proizvoda. Posebna znanja i dugogodišnje iskustvo zaposlenih, poslužilo nam je kao osnova za razvijanje kompletnog servisa agro-logistike, koji unapređuje i olakšava poslove poljoprivredi Srbije.

Panšped je u novu 2023. godinu ušao kao jedna od prvih kompanija u našoj zemlji koje su implementirale novu aplikativnu platformu (NAP) koja vodi do bezpapirnog poslovanja. Poslovanje se vrši preko nove aplikativne platforme (NAP) uspešno implementirane u kompaniji Panšped, koja je imala priliku da bude prva špedicija na CI Ranžirnoj železničkoj stanici Novi Sad koja je pokrenula bezpapirnu carinsku deklaraciju. Više od tri decenije iskustva su najveći kapital kompanije Panšped, neprocenjiva baština svih mogućih izazova koje smo savladali i pretvorili u znanje. Upravo je transfer znanja kroz naš tim, za nas najvažnija logistička operacija. Samo ako stalno učimo, možemo da ostanemo lider u inovacijama kada je špedicija u pitanju.

Više od 30 godina Panšped u oblasti logistike svojim klijentima pruža zaokružene usluge drumskog, železničkog, kontejnerskog, avio i brodskog saobraćaja. Osim transportnih usluga i špediterskih poslova, Panšped pruža usluge skladištenja, manipulacije, distribucije i osiguranja robe u međunarodnom transportu, sa ciljem da odgovori na sve potrebe korisnika u zoni logistike.

Svi poslovni procesi kompanije su usaglašeni sa zahtevima standarda ISO 9001:2015, kada je definisana i Politika sistema menadžmenta kvaliteta koja demonstrira opredeljenost ka stalnom razvoju i unapređenju kompanije.

Panšped doo
Vojvode Šupljikca 40, 21000 Novi Sad,
info@pansped.rs
+381 21 489 69 00

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije