Rail Cargo Group se širi u Srbiji i Kini

Rail Cargo Group (RCG), teretni ogranak Austrijskih saveznih železnica (ÖBB), proširiće se sa novom filijalom i novim prevoznikom u Srbiji i Kini 2023. godine., saopšteno je u ponedeljak, 21. novembra na godišnjoj konferenciji za novinare ÖBB-a.

Tokom godišnje konferencije za novinare RCG-a, generalni direktor ÖBB-a Andreas Mattha i Klemens Forst, portparol upravnog odbora ÖBB Rail Cargo Group, osvrnuli su se na godinu koja je bila izazovna – od drastičnog povećanja cena energije, rata u Ukrajini, pandemije korone i obezbeđivanje zaliha goriva u Austriji za rešavanje problema međunarodnog lanca snabdevanja u Evropi.

Nova RCG kompanija za prevoz u Srbiji i nova filijala RCG u Kini

RCG pokrenuće novu kompaniju za transport u Beogradu, Srbija. Time će Srbija postati 13. zemlja u Evropi u kojoj će RCG sa sopstvenim lokomotivama i osobljem obavljati usluge železničkog prevoza visokog kvaliteta i po atraktivnim cenama. „Ovaj korak omogućava TransFER-u da ponudi veze prema Turskoj i Grčkoj preko dva alternativna pravca”. Austrijska kompanija će prvi put imati sopstvenu vezu sa Grčkom, izjavili su iz RCG-a.

Ovom novom inicijativom, RCG planira stvaranje važeće alternativne rute ka jugoistočnoj Evropi preko Rumunije, čiji je cilj da se ublaže gužve u toj oblasti i da obezbedi drugačije rešenje u slučaju nesreća ili drugih problema.

Pored toga, Mattha i Forst najavili su da će RCG otvoriti novo predstavništvo u Kini, u Šangaju, u cilju proširenja ruta kompanije na Srednjem koridoru. Nova kompanija biće operativna od 1. januara 2023., izjavili su Mattha i Forst na konferenciji za novinare.

Ulaganje u opremu u skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom

RCG je ulaganjem u novu vagonsku opremu od 1. Januara 2023. godine, najavio izmene Zakona o upravljanju otpadom. Ovim potezom pravi se veliki pomak u transport otpada sa drumskog na železnički, a kompanija ÖBB će ponovo dati značajan doprinos zaštiti životne sredine.

Povrh toga, prvi bescarinski koridor na svetu od luke Trst do suve luke Villach/Furnitz će usmeriti dodatni drumski transport na železnicu. Villach će se stoga u budućnosti nalaziti uz more i služiće kao kapija za ulazak robe iz celog sveta u EU.

Partneri

Najpopularnije