PAKETOMATI – inovativna usluga kompanije D Express

Sa željom da unaprede svoje usluge i omoguće svojim klijentima inovativna rešenja koja su dostupna kod velikih kurirskih službi u svetu, D Express je u saradnji sa NIS petrol i Gazprom benzinskim stanicma razvio novu uslugu – Paketomat.

Kako svoje klijente ne bi ograničavali u pogledu vremena kada je dostava moguća, D Express im je omogućio da se izjasne da žele svoj paket da preuzmu na nekoj od 30 lokacija NIS-ovih benzinskih stanica u Beogradu. Svi podaci koji su potrebni klijentu da bi preuzeo paket se šalju na mobilni telefon, a na svakom paketomatu su istaknuta uputstva za upotrebu.

“Ono što je bankomat za novac, to je paketomat za pakete.”

Iz D Express-a kažu da je korišćenje krajnje jednostavno:

  • Izjasnite se da svoj paket želite da preuzmete na nekom od 30 paketomata širom Beograda
  • Dobićete identifikacioni kod i instukcije za preuzimanje paketa
  • Ispratite korake navedene na paketomatu
  • Ukoliko je potrebno da platite robu tj. ukoliko je u pitanju isporuka sa naplatom pouzećem, robu plaćate na kasi NIS benzinske stanice u gotovini ili karticom
  • Vaš boks na paketomatu se otvara i preuzimate svoj paket

“Benzinske stanice su se pokazale kao najbolje rešenje za ovu vrstu usluge. Pored toga što se nalaze na prometnim lokacijama i imaju radno vreme od 24h, veliki broj građana već ima potrebu da na iste svrati, pa što ne bi o istom trošku preuzeo i svoju pošiljku. Od momenta od kad naš kurir ostavi pošiljku u paketomatu, primalac dobija informaciju koliko dugo će ga ista čekati na toj lokaciji. Na taj način primaoci imaju više vremena da se organizuju, a mogu iskoristiti period odlaska ili povratka sa posla da preuzmu pošiljku, bez brige da li su ostavili kućnu adresu za isporuku, a oni su na poslu i nema ko da sačeka kurira.”

“Nije nam strano da budemo prvi na tržištu sa inovativnim rešenjima i uslugama, a ovo je nešto potpuno novo kod nas. Period lansiranja usluge se poklopio sa epidemijom virusa, pa je čak i korisno što ljudi mogu da preuzmu svoje pošiljke bez kontakta sa kurirom. Potrebno je da prođe neko vreme, da se klijenti naviknu na ovu mogućnost, ali kako je nova usluga već naišla na pozitivne reakcije i dobro je prihvaćena od strane primaoca, do kraja godine paketomati će biti postavljeni na novih 30 lokacija u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Čačku i Pančevu. Namera nam je da celu Srbiju pokrijemo Paketomatima i da to bude jedna gusta mreža koja će biti lako dostupna krajnjim korisnicima.”

www.dexpress.rs

Partneri

Najpopularnije