Novi put svile – Gebrüder Weiss širi svoj logistički centar u Tbilisiju

Deset godina uspešnog poslovanja u Gruziji / Centralno logističko čvorište za transport između Evrope i Centralne Azije / Planovi za dalje proširenje centra u Tbilisiju.

Tim kompanije Gebrüder Weiss može da se osvrne na deset godina uspešnog poslovanja na gruzijskom tržištu. Ne samo da je lokacija u Tbilisiju pronašla svoje mesto kao centralno čvorište za transport robe između Evrope i Centralne Azije, već postaje i sve važnija kao logistički centar zahvaljujući razvoju industrijskog i komunalnog sektora u regionu Kavkaza i pratećim razvojem uvoza izvoza robe. Bruto domaći proizvod po glavi stanovnika porastao je za 17 procenata tokom 2021. godine, nakon poteškoća tokom pandemijske 2020. godine.

Tokom prethodnih pet godina, sektor drumskog transporta kompanije Gebrüder Weiss u Gruziji prevezao je skoro 75.000 pošiljki ukupne težine 311.000 tona, pri čemu ovaj broj neprestano raste. Faktor koji pokreće ovaj razvoj je sve veći značaj Srednjeg koridora kao alternativne putanje za severne transportne veze preko Rusije. Kompanija Gebrüder Weiss je takođe u julu najavila svoje planove za proširenje transportnih ruta iz Evrope ka Kini preko Turske, Gruzije, Azerbejdžana i Kazahstana. Na lokaciji u Tbilisiju je trenutno u toku proširenje kapaciteta logističkog objekta, drugo od 2019. godine, prateći očekivani rast teretnog saobraćaja.

Alexander Kharlamov, direktor kompanije Gebrüder Weiss u Gruziji

„Kompanija Gebrüder Weiss u Gruziji se pokazala kao pouzdan pružalac logističkih usluga na tržištu tokom prethodnih deset godina. Proširenjem kapaciteta želimo da obezbedimo dosledno visok kvalitet naših usluga i da nastavimo našim klijentima da pružamo dovoljne logističke kapacitete,“ izjavio je Alexander Kharlamov, direktor kompanije Gebrüder Weiss u Gruziji.

DESET GODINA KOMPANIJE GEBRÜDER WEISS U GRUZIJI

Ulazak na tržište 2012. godine je za kompaniju Gebrüder Weiss bio praćen dinamičnim rastom u kavkaskoj državi. Logistički centar je otvoren dve godine nakon otvaranja prve kancelarije u prestonici Tbilisiju. Prostori za pretovar, parking za kamione, kao i kancelarije prošireni su 2019. godine. Železnička veza usledila je godinu dana kasnije. Danas, više od 100 zaposlenih uspostavlja direktne veze između Evrope i Azije, kao i transport između zemalja Centralne Azije za klijente iz sektora tekstila, robe za domaćinstvo, visoke tehnologije i automobilske industrije. Ove usluge uključuju kamionski i železnički transport, vazdušni i pomorski teretni saobraćaj, carinjenje, logistiku i e-narudžbine.

Ukratko o Gebrüder Weiss u Gruziji:

  • Godina osnivanja: 2012.
  • Lokacija: Tbilisi
  • Broj zaposlenih: oko 100
  • Površina logističkog centra: 16.500 kvadratnih metara
  • Lokacija / transportne veze: Vlastiti železnički priključak, u neposrednoj blizini Međunarodnog aerodroma u Tbilisiju, centar za drumski transport duž Srednjeg koridora
  • Usluge: Kamionski i železnički transport, vazdušni i pomorski teretni saobraćaj, carinsko skladištenje, carinjenje, logistika i e-narudžbine

Gebrüder Weiss korporativna komunikacija
press@gw-world.com
Bundesstraße 110, A-6923 Lauterach
T +43.5574.696.2169
F +43.5.9006.2173

Možda Vas interesuje još:

Partneri

Najpopularnije