Nova generacija Volvo kamiona predstavljena i u Srbiji

Početkom septembra nova generacija četiri najpopularnije familije Volvo kamiona „gostovala“ je i u Srbiji: najreprezentativnije verzije tegljača FH i FM i kipera FMX predstavljene su dosadašnjim vlasnicima Volvo kamiona i budućim kupcima u sva četiri Volvo prodajna centra u Srbiji, ali i na nekim drugim lokacijama – u Kikindi, Čonoplji, Kragujevcu, Ivanjici, Arilju, Požegi, Paraćinu i Preševu.

Nova generacija najtežih Volvo kamiona, razvijena pod sloganom „Napravljeno za vas“, obiluje brojnim tehničkim unapređenjima i sasvim novim sistemima, od kojih su neki trenutno jedinstveni u kamionskoj braniši u Evropi: recimo, to je sistem automatskog isključivanja/uključivanja dugih svetala. Familija FM je dobila i potpuno novu, prostraniju, udobniju i funkcionalniju kabinu što ove kamione sada čini vrlo atraktivnim i za međunarodne, regionalne ture.

Kamioni FMX, već dugo godina afirmisani po tovarnim i terenskim sposobnostima, dobili su, između ostalog, novu tandem (udvojenu) pogonsku osovinu koja sada može da podnese opterećenja od 38 tona (šest tona više od dosadašnje). Među vrlo modernim tehničkim rešenjima na toj familiji je i novi način „faznog“ uključivanja blokade diferencijala, što i potpuno opterećenim FMX kamionima omogućava da savladaju i najsurovije terenske izazove.

Najtraženiji Volvo kamioni, FH/FH16, dobili su novi, aerodinamičniji i funkcionalniji frontalni izgled, a sve četiri familije sasvim nove panele s digitalizovanim instrumentima– velikim ekranima od 12 inča koji vozača informišu o svim bitnim podacima o vožnji, ali i o kamionu i priključnom vozilu. S novom generacijom u redovnu ponudu ulazi i novi telematski sistem Volvo Connect (bitno unapređen i proširen dosadašnji Volvo Dynafleet). Taj novi sistem ima brojne funkcije – od „ocenjivanja“ vozača, do veoma bitnih informacija o vremenu vožnje – s kojima će olakšati posao vozača, a rukovodiocima voznih parkova i vlasnicima pružiti brojne mogućnosti za organizaciju prevoza i detaljnu kontrolu svakog pojedinačnog vozila.

Partneri

Najpopularnije