April 2022

For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch...

Februar 2022

Tema broja - Intermodalni transport: Razvojni projekti i investicije – Agencija za upravljanje lukama; Luka Konstanca - evropski izlaz na...

Novi broj

April 2022

Februar 2022

Decembar 2021

Oktobar 2021

Avgust 2021

Nelt implementira softver ROUTE HORIZON

Početkom implementacije softvera Route Horizon, nastalog na osnovama pilot projekta realizovanog prošle godine, kompanije Nelt i Infora ozvaničile su saradnju krajem juna 2020.

Reč je o sistemskom rešenju za sinhronizovano planiranje prodaje i dostave. Ovaj projekat je deo strategije digitalizacije poslovnih procesa u kompaniji Nelt koji treba da omogući kontrolu troškova, usklađenost poslovanja i pravovremenu reakciju na tržišne zahteve, sve u cilju povećanja zadovoljstva kupaca. 

Nebojša Gvozdenović, CEO u kompaniji Infora, ističe da je rešenje primenjeno u Neltu prvo te vrste u regionu, a kada se uzme u obzir frekventnost snabdevanja i broj prodajnih mesta koje jedna distributivna kompanija opslužuje, prvo i u svetskim razmerama. Nenad Rakočević, zadužen za operativnu izvrsnost u Nelt Grupi, ističe da softver omogućava da se proces planiranja u segmentima prodaje i dostave posmatra kao jedna celina.

“Cilj su efikasniji procesi na operativno-taktičkom nivou kroz izračunavanje optimalnog broja prodavaca za realizaciju definisanog zadatka, automatizaciju u kreiranju terena prodavaca, generisanju njihovih planova i optimizaciju dostave robe do kupaca. Kompleksnom analitikom Route Horizona prate se eventualna odstupanja realizovanog čime se daje prostor za usklađivanje sa utvrđenim planom.”

Nebojša Gvozdenović, CEO u kompaniji Infora

O Neltu

Nelt, osnovan 1992. godine u Beogradu, danas je vodeća kompanija u regionu na polju distribucije robe široke potrošnje, duvanskih i farmaceutskih proizvoda, logističkih usluga i trade marketinga. Deo je Nelt Grupe, organizacionog sistema koji sa sedištem u Srbiji, povezuje 4.000 zaposlenih u 15 kompanija, na 11 tržišta u Evropi i Africi.

O Infori

Infora je osnovana 2010. godine kao softverska kompanija sa jakim R&D odeljenjem. Primarna delatnost je kreiranje sistema za planiranje i upravljanje u domenu transporta. Inforin brend Route Horizon – rešenje koje se implementira za Nelt. Najveći klijenti su im NIS, MK group, Mercata (sada ABV logistika).

Pročitaj još:

Partneri

Najpopularnije