Maersk pokrenuo platformu za digitalno carinjenje

U cilju jednostavnijeg carinjenja, Maersk je pokrenuo platformu za upravljanje carinskim servisom u sedam evropskih zemalja – Nemačkoj, Francuskoj, Danskoj, Holandiji, Poljskoj, Velikoj Britaniji i Španiji – sa ciljem proširenja ove ponude do kraja 2019. godine.

Svaka luka, u svakoj zemlji pri carinjenju tereta ima razna pravila, propise i zakone koji komplikuju život trgovaca. U cilju pružanja jednostavnijih rešenja, Maersk je pokrenuo platformu za upravljanje carinskim servisom u sedam evropskih zemalja – Nemačkoj, Francuskoj, Danskoj, Holandiji, Poljskoj, Velikoj Britaniji i Španiji – sa ciljem proširenja ove ponude do kraja 2019. godine.

Međunarodna trgovina je podvrgnuta raznovrsnoj i širokoj kontroli i carinskim propisima koje treba ispuniti kako bi se osiguralo da roba kojom se trguje ulazi i izlazi legalno. Ako dođe do kašnjenja, utiče se na ceo plan. Kašnjenje uzrokuje povećane troškove kao što su troškovi skladištenja, kazne, što rezultira dodatnim problemima za uvoznike i izvoznike.

„Ova nova usluga „sve na jednom mestu“ omogućava nam da pravovremeno i efikasno obradimo izvozne i uvozne deklaracije za naše kupce. Rešenje obezbeđuje prednosti punog upravljanja i usklađenosti, eliminiše potrebu da se daje citat jer se cene prikazuju na mreži, štedeći tri do pet minuta po citatu“, objašnjava Vincent Clerc, glavni komercijalni direktor A.P. Moller – Maersk.

Drugim rečima, štedi vreme, novac i glavobolje našim klijentima smanjujući broj posrednika, kao i papirologiju koja kasnije smanjuje vreme provedeno na transakcijskim procedurama. Ušteđeno vreme tako mogu posvetiti rastu svog poslovanja. “

Dobar primer za to je Nemačka gde je Maersk skoro dve godine pilotirao sa ovom platformom za upravljanje pomorskim prevozom.

„Savršeno je rezervisati naš servisni zahtev samo sa jednom online platformom bez kontaktiranja daljnjih operativnih odeljenja. Mi preferiramo lokalni jezik i cenimo saradnju između odgovornih odeljenja u Maersku. Pozdravljamo mogućnost da se svi dokumenti o carinskom posredovanju prenesu na internet platformu (brzo i jednostavno rukovanje). Bilo bi dobro imati jednu manipulaciju računa u budućnosti, ali dobro za sada. Usluga carinskog brokera koju pružaju relevantna odjeljenja je odlična“, kaže Robert Veber iz Speditionsabteilung u Neenah Gessner GmBH.

Ova nova funkcionalnost pokriva sve vrste tereta za sve Maersk brendove.

Partneri

Najpopularnije